Adrenaliinilaks: vaata, milliseid seiklusparke Eestist leiab

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli
Kiviõli Foto: Joosep Martinson / EAS

Eesti eri paigus on suviti avatud kümneid põnevaid seiklus- ja teemaparke. EASi Turismiarenduskeskus tõi neist välja kuus, millega lähemalt suvel tutvust teha.

Hallikivi Seikluspark

Hallikivi seikluspark
Hallikivi seikluspark Foto: EAS

Saaremaal puhkust veetvatel inimestel tasub läbi astuda Hallikivi Seikluspargist, kus saab looduskaunis männimetsas seigelda neljal erineval tasapinnal, 28 atraktsioonil ja nautida 120 meetri pikkust õhusõitu. Rajale lubatakse vähemalt 110 cm pikkuseid ja 7-aastaseid lapsi.

Türi elamuspark

Türi
Türi Foto: Kristina Kooser / EAS

Türi Elamuspark asub Kesk-Eestis ilusas metsatukas Kõrgessaare voorestikus endise suusahüppemäe asukohas. Seikluspargis on viis erinevat rada väga mitmekülgsete mängude ja atraktsioonidega, sh esimesele rajale pääsevad alates 3. eluaastast. Elamuspargis on avatud madal- ja kõrgseiklusrajad, erilahendusega õhusõidud, adrenaliini lisavad vabalangushüpe, tünnisõit, Tarzani hüpe, vaatetorn ja võimalus sõita trossil jalgrattaga üle oru.

Adrenalin Arena

Adrenalin Arena
Adrenalin Arena Foto: EAS

Võrumaal Sõmerpalus asub Euroopa suuremaid statsionaarseid motokrossi sisehalle Adrenalin Arena, kus lisaks toimuvatele võistlustele saab igaüks mootorrattaga sõitmist proovida ja selleks ka rattaid rentida. Samuti on võimalik tellida endale või seltskonnale motokrossi koolitusi.

Kiviõli Seikluskeskus

Kiviõli
Kiviõli Foto: Joosep Martinson / EAS

Kiviõli Seikluskeskus asub Kiviõli linna põhjapoolses küljes oleval vanal tuhamäel, kus asub Eesti pikim trosslaskumine. Sõit käib mäe tippu ehitatud tornist 600 meetri kaugusele kulgevat trossi mööda, mille jooksul võib laskumiskiirus tõusta kuni 80 km/h. Lisaks trosslaskumisele saab sõita mägiautode rajal, mis kulgeb mäe tipust alla mööda suusanõlva. Lapsed saavad sõita väikeste elektri- ja bensiinimootoriga sõidukitega ja tervele perele koos seiklemiseks pakutakse aardejahi sarnaseid seiklusmänge.

Megazone'i seikluskeskus

Foto: Megazone

Seikluskeskuses on võimalik seigelda 1000 ruutmeetril ja kuni 16 m kõrgusel. Külastajaid ootavad mitmetest elementidest koosnevad ning erinevate raskusastmetega rajad. Erilist adrenaliinisüsti pakub 60 m pikkune õhusõit Flying Fox, mis kulgeb üle teiste seiklejate peade ning suur hüppekast, kus võimalik harjutada põnevaid trikke.

Loodusmilitaarretked Tahkunas

Hiiumaa militaarmuuseum
Hiiumaa militaarmuuseum Foto: Mart Mõniste / EAS

Kes aga otsib natuke teistmoodi seiklust ja satub suvel Hiiumaale, sel tasub sammud seada Hiiumaa Militaarmuuseumi, mille juurest algav EHE kvaliteedimärgisega jalgsimatk on omamoodi ajaretk, mis laseb tagasi vaadata kahe viimase sõja eelsetele, aegsetele ja järgsetele aegadele. Muuseumi külastuse järel matkatakse jalgsi sõja ja sõjaväe jälgedes Tahkuna poolsaare metsades ja radadel mööda unustatud raudteetammi ja sõjaväeteid. Kogemustega giidi Urmas Selirand näitab matkal, kuidas on sõda, sõjaväelased ja –rajatised Tahkuna loodust mõjutanud.

Valga Militaarteemapark

Valga
Valga Foto: Tanel Kivi / EAS

Huvilised, kes tahavad aktiivsemalt sõjamänge mängida, on oodatud Valga Militaarteemaparki. Teemapargis saab kogeda sõite erinevate sõjamasinatega, osaleda rollimängudes laserrelvadega, kätt proovida ohutu laskesimulaatoriga, proovida vibulaskmist, läbida takistusrada, turnida ronimisseinal, külastada tüüpilist metsavenna punkrit, näha vaatamisväärsusi muuseumis või isegi helikopteriga Valga kohal tiir teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles