Saksamaal hävitatakse 35 tonni sõrmevurre

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrmevurr ehk näpuspinner
Sõrmevurr ehk näpuspinner Foto: Armin Durgut/HaloPix/PIXSELL/PA Images/Scanpix

Saksamaa tolli teatel konfiskeerisid naid ainuüksi mais väga suure koguse, 35 tonni sõrmevurre ehk näpuspinnereid (fidget spinner), mis nüüd hävitatakse, kuna tegemist on ohtliku praakkaubaga.

Frankfurdi lennujaama tolli andmetel on need sõrmevurrid viletsa kvaliteediga ja võivad kahjustada kasutaja käsi ning väikelapsed võivad vurrilt eemaldunud osi alla neelata, edastab Newshub.

Sõrmevurrid ehk näpuspinnerid
Sõrmevurrid ehk näpuspinnerid Foto: Bildagentur Mühlanger / Roland/imago/Roland M/Scanpix

Fraknfurdi lennujaama tolli esindaja Christine Strauss lisas, et Hiinast Saksamaale saabunud sõrmevurride juurest puudus ka saksakeelne juhend, mis on Saksamaal müüdava kauba puhul nõutav.

Kolme tiivikuga sõrmevidin sai kogu maailmas populaarseks sel kevadel. Tegemist on mänguasjaga, mille esialgne eesmärk oli rabelevate ja agressiivsete laste rahustamine, kuid sellest on saanud trendilelu nii lastele kui täiskasvanutele.

Sõrmevurri kasutamine
Sõrmevurri kasutamine Foto: /imago/Italy Photo Press/Scanpix

Samas on paljudes koolides olnud probleeme, et lapsed on nende keerutatavate kannidega tegelenud ka tundides, mitte ainult vaheaegadel.

Mitmel pool Euroopas müüdi sõrmevurrid pärast nende müügile tulemist kiiresti läbi. Tegemist on seni atraktiivse mänguasjaga, mida alati saada ei ole.

Sõrmevurrist on Youtube’is juba kümneid videoid, mille abil saab trikke õppida ja neid tuleb aina juurde. 

Sõrmevurr ehk näpuspinner
Sõrmevurr ehk näpuspinner Foto: Armin Durgut/HaloPix/PIXSELL/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles