Metsakutsu kutsub inimesi üles jaanipäeval viina asemel kraanivett tarbima!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsakutsu
Metsakutsu Foto: Metsakutsu / Instagram

Räppar Metsakutsu jagab Facebook´is karmi reaalsust, mis «karjub» talle näkku jaanipäeva eel. Andekas värsimees kutsub eestlasi üles jaanipäeval alkoholi mitte poole vähem tarbima, vaid loobuma selleks sootuks!

Metsakutsu kirjutab:

«JAANIPÄEV ON SURNUD. ELAGU #KRAANIPÄEV!

Kätte on jõudnud kõige ilusam aeg aastas. Kümned tuhanded rahad on alkoholivastastesse sotsiaalkampaaniatesse magama laotud, vabariigi andekaimad koomikud on aasta otsa probleemile tähelepanu juhtinud, Ossinovski ei ole 12 kuud maganud ja see kõik kulmineerub nüüd, siin ja praegu - käes on jaanipäev. Aasta kõige ilusam aeg, puhkuste aeg, Koit suudleb Eha aeg, suur võidupüha, suve algus, pidupäev.

Kõik see nii-nii kaunis on aastate jooksul saanud hoopis joomise sünonüümiks. Jaanipäev on purjuspeaga ujumise aeg, roolijoodikute aeg, kaklemise ja õnnetuste aeg. Ja ausaltöeldes, ma saan tegelikult joomisest aru. Kuidas sa saad eestlasele joomist pahaks panna? Vaata, mis siin riigis toimub! Seda kõike ei olegi võimalik kaine peaga tarbida. Ja ükskõik mitu kaant sa sellele purgile peale kruvid, mesikäpp tahab oma mett ja ta saab selle. Siinpool või sealpool piiri, vahet ei ole.

Aga kuidas on võimalik, et üks rahvus ei suuda ühel nädalavahetusel aastas mitte juua? Inimene on tänapäeval kõiiiigeks võimeline. Oled sa vaadanud, mida inimene teha suudab? Nagu päriselt vaadanud ja kaasa mõelnud? Mingi seltskond Kanal 2-es suutis 5 aastase poisi tooteks teha ilma ühtegi ööd und kaotamata. Võrratu! Positiivse poole pealt - 58 aastat vana Jürgen Ligi hõljub tahtejõu peal triatloni radade kohal nagu noor jumal ja me ei suuda ühel nädavahetusel oma ajus paari impulssi kontrolli all hoida? Mis maa see on selline? Keegi ei eelda, et sa käid nüüdsest viinariiulitest Pihkva ringiga mööda, aga kui keeruline on ÜHEL TÄHTPÄEVAL aastas kohal olla täiesti 100% selge ja kaine peaga?

Ma olen terve elu alkoholi osas suud kinni hoidnud, sest ma ei salli moraalijüngreid, aga täna kutsun kõiki siin üles saabuval nädalavahetusel mitte jooma. Null tilka alkoholi. Mitte poole vähem, mitte üks õll hõumiga kahepeale. NULL! Iga kord kui tuleb mõte klaas/pudel/purk haarata, suru käsi rusikasse nagu meie esivanemad ennemuiste ja hoia seda taskus. Kogu jõuga! Rusika taskushoidmine ei tohiks Eesti Vabariigis midagi uut olla. Me kõik saame hakkama. Ja kui tõesti kurgus valitseb põud ja rusika kokkusurumisest kaob viimane jõud - joo kraanivett! Proovi! Tegelt ka. Karrrge kraanivesi aasta kõige ilusamal ajal järve ääres sõprade keskel on imeline tunne!

Kraanipäev, eikaanipäev, praamijärjekorrapäev, banaanipäev, aga mitte jaanipäev! ...Hakka vastu, tõuse, tõesta, et Maanteeamet eksib, nad kõik alahindasid meid, kui oma turundusrahasid eelmise aasta lõpus jagasid! «Me eeldasime 1000 laipa, 2000 roolijoodikut ja 3000 purjus ujujat, aga mingi… ei tea.. ei oska põhjendada.. aga eestlased oli sellel jaanipäeval… midagi läks valesti.. kõik olid kai.. noh.. ei joo.. hkm.. ühesõnaga olid kained…täitsa kained.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles