Juhtum Rootsis: sõrmevurr plahvatas käes (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrmevurr
Sõrmevurr Foto: Mary Altaffer/AP/Scanpix

Rootsi väljaande Aftonbladet teatel leidis populaarse sõrmevurriga (fidget spinner) aset õnnetus, milles kasutaja käsi sai rängalt vigastada.

25-aastane Alexander Dögl keerutas koos kolleegidega näpuspinnerit ja mehed võistlesid, et kes neist suudab näpuvurri kõige kiiremini pöörlema panna.

Dögl andis vurrile hoogu juurde, kasutades suruõhuseadeldise abi, kuid spinner ei pidanud suurele hoole vastu ja plahvatas.

«Meie võistlus ei kujunenud pikaks.  Minu sõrmevurr liikus väga suure kiirusega, hakates nagu õhku tõusma. Siis aga sõna otseses mõtte plahvatas, alles jäid vaid tükid,» teatas rootslane.

Mehed vaatasid huviga katki läinud näpuspinnerit, kuid siis tundis Dögl käes valu ja nägi pöidlal pikka haava.

«Esialgu ma valu ei tundnud, siis aga tundsin valuaistingut ja nägin verist pöialt. Vajasin kiiresti esmaabi,» meenutas mees.

Dögl läks haiglasse, kus ta sõrmele tehti kuus õmblust ning arstid tegid kindlaks, et ka ta pöidlaliiges oli vigastada saanud.

Näpuvurr oli algselt mõeldud laste stressimaandajaks, kuid sellest kujunes menumänguasi nii laste kui täiskavanute seas.

Mitmes riigis uuritakse, kui ohutu suurel kiirusel liikuv sõrmevurr on. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles