Video: Paraguay pastori arvates on näpuspinnerid saatanast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näpuspinner
Näpuspinner Foto: Drew Angerer/AFP/scanpix

Lõuna-Ameerika Paraguay pastori arvates on kogu maailmas praegu populaarsed näpuspinnerid ehk sõrmevurrid (fidget spinner) saatanast, viies nendega mängivad noored kuritegelikule teele ja jättes kasutajate kätele saatanamärgid.

Pastor Juan Mariano Avalos lisas, et väike ja süütu mänguasi peidab endas kurja jõudu, sillutades selle kasutajatele teed põrgusse, edastab mirror.co.uk.

Näpuspinner
Näpuspinner Foto: Drew Angerer/AFP/scanpix

Pastor tegi video, milles ta selgitab, kui kahjulik võib sõrmevurr olla ja soovitab lastel selles mänguasjast loobuda.

Näpuspinnereid reklaamitakse kui stressimaandajaid, neid soovitatakse kasutada  suhtlemis- ja käitumisprobleemidega ja autismi all kannatavatel lastel, kuna spinnerid sunnivad keskenduma.

Näpuspinner
Näpuspinner Foto: JEWEL SAMAD/AFP/Scanpix

Pastor näitab videol, kuidas tekib spinnerit keerutades saatanamärk. Selleks tuleb tõsta püsti väike ja nimetissõrm ning kolme keskmise sõrmega hoida keerlevat spinnerit.

Saatana numbrikombinatsioon 666 tekib siis, kui spinnerit hoida pöidla ja nimetissõrme vahel, ülejäänud kolm sõrme on püsti.

Avalose hoiatusvideot on sotsiaalmeedias naeruvääristatud ja pastori Facebooki lehekülg langes irvitajate rünnaku alla.

Twitteri kasutaja Fernando Fleitas kirjutas: «Pastor, ka käemärk OK on saatanast, sest selles on näha põrguauku».

Jose Soler tviitis, et pastor Avalos olgu kohvi juues ettevaatlik kui ta kasutab tassi hoidmiseks kätt, mida ta on kasutanud spinneri keerutamisel, sest saatan võib tulla ning viia nii käe kui sõrmevurri. 

Sõrmevurr ehk näpuspinner
Sõrmevurr ehk näpuspinner Foto: Armin Durgut/HaloPix/PIXSELL/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles