Video: ufoküttide teatel leiti Peruust kolmesõrmeline tulnukamuumia (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetav tulnukamuumia
Väidetav tulnukamuumia Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ufoküttide teatel leiti Peruust kuulsate Nazca geoglüüfide lähedalt kolmesõrmeline  ja  -varbaline mumifitseeritud humanoid, kellel on piklik kolju.

Tegemist olevat inimesesarnase olendiga, kes on umbes 168-sentimeetrine ja kaetud valge ainega, edastab Daily Mail.

Väidetav tulnukamuumia
Väidetav tulnukamuumia Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kuigi tulnukakütid ja vandenõuteoreetikud on kindlad, et tegemist on iidse tulnukamuumiaga, on ka neid, kes selles kahtlevad. Nende arvates on see kipsist tulnukakuju, mida tahetakse avalikkusele tulnukana esitleda.

Väidetav tulnukamuumia
Väidetav tulnukamuumia Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Selliseid kujusid on ka varem tehtud, eesmärgiks on saada kuulsust ja tähelepanu. Ufoteema on alati populaarne olnud ja nende lugude seas on kindlasti palju väljamõeldisi,» teatasid skeptikud.

Venemaa Peterburi ülikooli arheoloogi Konstantin Korotkovi arvates võib tegemist olla humanoidist tulnukaga. Ta lisas, et olend on kaetud valge ainekihiga, mis oletatavalt aitab ta keha säilitada. Kui Vana-Egiptuse muumiatelt eemaldati siseorganid, siis Peruu humanoidil on need alles, seda kinnitas ta keha skaneering. 

Väidetav tulnukamuumia
Väidetav tulnukamuumia Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Leiule tehti süsinikuuring, mille kohaselt on see olend surnud millalgi 245 – 410 pKr, kuid peale Korotkovi ei ole ükski teadlane seda kinnitanud.

Antropoloog Alicia McDermot teatas ufoteooria leheküljele Ancient Origins, et sellised leiud on huvitavad, kuid nende suhtes tuleb olla skeptiline.

Ufoekspert, lehekülje Haynes UFO Investigations Manual taga olev Nigel Watson teatas, et ta ei tunne kuigi hästi mumifitseerimisvõtteid, kuid Peruu leid tekitab kahtlusi.

Watsoni sõnul on ufode kohta käivate valede taga ka ajakirjanikud. Üks neist on uuriv ajakirjanik Jamie Maussan, kes on teinud ufoteemalisi võltsvideoid ja reklaaminud võltsobjekte, mis on väidetavalt maavälised.

«Ufode kohta on liikvel palju valesid, seega tuleb igasse uude uudisesse sel teemal suhtuda skepsisega,» nentis Watson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles