Haapsalu gümnaasium etendab muusikali

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu gümnaasiumi muusikateatri lavastuse “Kinni lä’ete teie!” proov.
Haapsalu gümnaasiumi muusikateatri lavastuse “Kinni lä’ete teie!” proov. Foto: Arvo Tarmula / Lääne Elu

Haapsalu gümnaasiumi muusikateater toob lavale vaimuka loo (kooli)elust ja muusikast “Kinni lä’ete teie!”, esietendus on Haapsalu kultuurikeskuses 14. aprillil kell 19.
 

Loo autor on Aidi Vallik, lavastaja Kai Tarmula, muusikajuht Ilona Aasvere, laulusõnade autor Anneli Aken, ja peaosas Jaan Lehepuu. Kooriga on tegelnud ka muusikaõpetaja Karin Lükk-Raudsepp. Muusikalis lööb kaasa 21 osalist ja muusikat teevad kooli oma bändid.

Muusikali sisu on teema- ja ajakohane: linnas on kaks gümnaasiumi ja üks tuleb kinni panna. Kumb? Uue haridusseaduse järgi jätkab Haapsalus ainult üks riigigümnaasium.

Aasvere kirjelduse kohaselt on lavatükis nii sõprust kui armastust, nii kadedust kui arusaamatust. “Koolidevaheline "mõõduvõtmine" käib suuresti just läbi muusika. Muusikat ja liikumist on palju, Anneli tegi väga head laulutekstid,” lisas ta.

“See teie keskkool pole ju Westholm!” – “Te majavare pole Rocca al Mare!” – “Meil on neljad ja viied!” – “Meil on turvamees kiirem!” Nii näiteks vaidlevad direktorid muusikalis „Kinni lä’ete teie!“  

Muusikali näeb Haapsalu kultuurikeskuses veel 6. mail kell 19.
 
Muusikateatrit on Haapsalu gümnaasiumis tehtud 1968. aastast. Praegustest tegijatest on kõige kauem olnud kooliteatri tegemistega seotud muusikajuht Ilona Aavere.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles