Pildid ja video: Colombias said kolm meest loa abielluda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Ameerikas Colombias said kolm meest võimudelt loa oma suhe ametlikuks teha ja abielluda.

Medellinis elavate Alejandro Rodriguezi, Manuel Bermudezi ja Victor Hugo Prada paaripanek, mis on nii Colombias kui maailmas ainulaadne, toimub selle kuu lõpus, edastab The Guardian.

Alejandro Rodriguez (vasakul), Victor Prada (keskel) ja Manuel Bermudez
Alejandro Rodriguez (vasakul), Victor Prada (keskel) ja Manuel Bermudez Foto: Joaquin SARMIENTO/AFP/Scanpix

«Me ei varja oma suhet. Tahame inimestele näidata, et on erinevaid suhtetüüpe ja erinevaid perekondi,» sõnas kolmikust noorim, 23-aastane Prada.

Victor Prada (vasakul), Alejandro Rodriguez (keskel) ja Manuel Bermudez
Victor Prada (vasakul), Alejandro Rodriguez (keskel) ja Manuel Bermudez Foto: Joaquin SARMIENTO/AFP/Scanpix

Medellini kohtuvõimud andsid kolmikule abiellumisloa juunis ja Colombia meedia teatas kohe, et maailmas ei ole varem kolme inimese abielu sõlmitud.

Advokaat German Rincon-Perfetti teatel lubab Colombia seadus abielu sõlmida vaid kahe inimese vahel ja seega pidid nad kolmiku abielu jaoks, et see teoks saaks, looma uue termnini ja leidma seaduseauke, mis seda võimaldaks.

Kolmiku abiellumist lubava dokumendi kohaselt moodustavad nad perekonna ja on üksteise partnerid.

Alejandro Rodriguez (vasakul), Victor Prada (keskel) ja Manuel Bermudez koos advokaat German Rincon-Perfettiga  
Alejandro Rodriguez (vasakul), Victor Prada (keskel) ja Manuel Bermudez koos advokaat German Rincon-Perfettiga  Foto: Joaquin SARMIENTO/AFP/Scanpix

«Me ei ole lihtsalt kolm meest, kes koos elavad. Me oleme pere ehk trieja,» sõnas Prada. Hispaania keeles kasutatakse sõna «trieja» viitab kolmest inimesest koosneva perekonna kohta. 

Bermudez ja Rodriguez on olnud koos 18 aastat, olles samas Colombias esimene avalik geipaar alates 2000. aastast. Prada liitus nendega neli aastat tagasi.  Varasemalt oli neid kokku neli, sest nende seas oli ka Alex Esneider Zabala, kes suri kolm aastat tagasi maovähki.

Manuel Bermudez (vasakul), Alejandro Rodriguez (keskel) ja Victor Prada
Manuel Bermudez (vasakul), Alejandro Rodriguez (keskel) ja Victor Prada Foto: Joaquin SARMIENTO/AFP/Scanpix

Colombia konstitutsioonikohus legaliseeris samasooliste abielu 2016, samasoolised paarid said seal lapsendamisõiguse juba 2015. aastal.

Kolm elusolevat meest langetasid otsuse, et neist peab saama ametlik pere. Nad lasevad end paari panna erilisel tseremoonial, millel on esindatud kõik looduselemendid – vesi, maa, tuli ja õhk. Õhk viitab haiguse tõttu surnud neljandale kaaslasele Zabalale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles