Top 6: kõige rassistlikumate ütlustega «säranud» eestlased! (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise nädala Kroonika kirjutas skandaalsest endisest poliitikust Anna-Maria Galojanist, keda laimati Inglise tabloidilehekülgedel, kuna olevat purjus peaga rassistliku alatooniga lauseid öelnud. Toome teieni tuntud eestlased, kes on «julgeid» arvamusi jaganud mitte-eestlaste suunas.

Peeter Võsa - tema kuulsaim rassistlik mõttekäik oli saates «Politseikroonika», kus Võsa nimetas Kentmanni tänaval USA saatkonna ees osalenud meeleavaldajaid asotsiaalsetest peredest pärit olevateks prostituutideks ja narkomaanideks. Võsa sõnad olid järgmised: «Kui meeleavaldajate keelelist ja kultuurilist tausta uurida, tekib vähemasti minul küsimus, et kus nende noorte vanaisad olid 45. aastal, kui Eesti Vabariik annekteeriti - miks need ätid siis viltide välkudes Punasel väljakul rahutantse ei vihtunud, vaid nartse ja sibulaid seljakotti pakkisid ja ootasid, millal rong nad steppidest Läänemere kallastele toob.» See «julge» lause andis põhjuse kriminaalasja algatamiseks.

Kristiina Ojuland - poliitik tegi paar aastat tagasi vihase postituse sotsiaalmeedias, milles kutsus üles kaardistama inimesi, kes on alustanud Eesti «mahamüümist» moslemitele.
Kristiina üleskutse oli järgmine: «Seoses soovimatute immigrantidega – eestimaalased, hakkame koos kaardistama nimeliselt inimesi, kes on juba alustanud Eestimaa mahamüümist moslemitele ja neegritele.»

Hannes Võrno - nimetas sotsiaalmeedias immigrante «metslasteks» ja «murjaniteks». Hiljem lükkas mees selle väite ümber, selgitades, et Facebookis kasutatakse kõiksugust keelepruuki: «Ma ei kasuta seda ametlikult kaitseväelasena, vaid see on mu isiklik konto. Võin oma sõprade keskel jagada sellist infot, nagu ma tahan ja kui nemad seda laiali jagavad, siis on see nende küsimus,» selgitas Võrno.

Martin Helme - Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhatuse liige Martin Helme avaldas Tallinna TV saates «Vaba mõtte klubi» arvamust, et Eesti immigratsioonipoliitikas peaks kehtima reegel «kui on must, näita ust». 

Maria Kaljuste - Poliitik ja äridaam on postitanud aasta tagasi sotsiaalmeediasse loetelu põhjustest, miks tema on rasssist. Lugege proua Kaljuste mõtteid siit: 

«Ma Olen Rassist – ma ei tahaks küll võtta endale nii jubedat ja pahakspandavat tiitlit, aga ma pean.

Miks ma olen rassist. Kohe algatuseks võin öelda vähemalt neli raskendavat põhjust.

Olen rassist, sest:

1. Armastan oma kodumaad, inimesi ja kultuuri. Eestlaste ausust ja koduse Saaremaa turvalisust. Siin võib endiselt jätta autole võtmed ette poodi minnes.

2. Pean radikaalset islamiusku ohtlikuks kogu Euroopa arengule ja kultuurile. Ma ei taha, et seda kuulutatakse siin, ma arvan, et see ei sobi siia ja et on häbematu meie maal tõsta ülemaks oma sissetoodu...

3) Mulle meeldib Eesti lipp ja selle sinimustvalge värv, meie neli aastaaega, külmad talved, kevadine imeline ärkamine ja lühike suvi, ka värviline sügis ja vihm. Mulle meeldivad rukkililled ja ka lõvidega vapp, ja inimesed, kes ei pea homosid normaalseks, ei tekita minus okserefleksi, kuigi kuuldavasti peaks.

4) Pean feminatsliku mõttemaailma ja kultuurimarksismi isamaale äärmiselt ohtlikuks ja kahjulikuks mõttemaailmaks.

Võrdlen seda äraandmise ja kommunismiga. Mariannemikkod, Ossinovskid ja Svenmikserid on selle usu tüüpilised esindajad. Nad ajavad mulle judinad peale.

Ma pooldan Eesti maaelu, armastan sealiha, harrastan naturaalmajandust ja sularahaga arveldamist. Ma armastan meie metsi, vett, umbrohtu ja raudteed, mul ei ole ükskõik, mis värvi on enamik eestlastest lauljad meie laulupidudel peale aastat 2020.

Ja nii edasi ja nii edasi. Mulle ei meeldi see, et kõik läheb pettusega Goldman Sachsile – ma ei või kannatada, kuidas kõik see kaotab tähtsuse ja kaob äppide ja pangaautomaatide eest.

Nii rassistlikud on minu mõtted.

Ma küll ei vihka kedagi tema rahvuse või nahavärvi pärast üksi või usu pärast, mida harrastatakse teisi survestamata ja häirimata. Aga ma teadvustan, et maailmas on ainüksi aastast 2014 toimunud üle 2000 islamistide tehtud terrorirünnaku! Ma ei taha sellist kultuurilist rikkust siia. Tapku ja lasku üksteist õhku need, kes sõdida tahavad. Jahve ja Allahi nimel aga jätku süütud lapsed, Euroopa ja Eesti rahule.

Halvad ajad on käes, kui inimesi veetakse vagunitega, öeldakse, ja see on alati olnud tõde – täna veetakse inimesi – veetakse vägisi. Veel on Eestisse sissetoodud inimesi vähe, aga neid on juba meie naabermaades ja mitte vähe. Soomes on toodutest tööle hakanud ca 15% ülejäänud on mugavuspagulased, kes nõuavad ja keda voolab taskud abiraha täis juba ka Tallinnasse. Nad on siin rikkad nagu trollid. Ja mina rügan hommikust õhtuni hambad ristis ja maksan makse...»

5. Mart Helme - Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees, Mart Helme on parajalt vürtsikaid arvamusi jaganud mitte-eestlaste kohta. Üks tema mõte on olnud järgmine: 
«Kui meile tulevad tuhanded pagulased, siis tüdrukud enam ratastega Rocca Al Mares sõita ei saa.»
 

6. Anna-Maria Galojan - endine poliitik ja skandaalne ärinaine bravuuritses Inglismaa peenes restoranis, kasutades rassistlikke väljendeid.


 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles