Hispaania härjajooks lõppes turistide jaoks veriselt (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaanias Pampalonas toimunud traditsioonilisel härjajooksul sai viga kümme inimest, kahe USAst pärit turisti olukord on tõsine.

Pühapäeva hommikul Hispaania linna Pamplona kitsastel tänavatel toimunud härjajooksul said viga viis Ameerika, kolm Hispaania ja kaks Suurbritannia turisti, kirjutab Local. Kahe ameeriklase, 22- ja 35-aastase mehe seisund on raske. Ülejäänute, kes vihmast märjal tänaval kukkusid, vigastused olid kergemad.

Teleülekandes oli näha, kuidas härg lohistas pikalt järele sarvede külge kinni jäänud meest. Punase Risti väitel andsid nemad esmaabi 77 inimesele.

Pampalonas San Fermini pidustuste ajal toimuva ligi 900 meetri pikkuse härjajooksu tegi omal ajal kuulsaks ameerika kirjanik Ernest Hemingway oma romaanis «Ja päike tõuseb», seejärel on see igal aastal meelitanud kohale sadu tuhandeid turiste.

Härjajooks kestis neli minutit, umbes minut kauem kui tavaliselt, sest üks kuuest loomast tekitas segaduse. Reedel toimunud avajooksul sai viga neli inimest, üks neist sai tõsiseid vigastusi. 1911. aasta jooksul sai surma 15 inimest, viimane surmajuhtum sellel jooksul oli 2009. aastal. Mullu sai viga 87 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles