Video: Kanadas sai pruudi isa kõne ajal välgutabamuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikesetorm
Äikesetorm Foto: PATRICK PLEUL/AFP/Scanpix

Kanadas New Brunswickis Woodstockis asuva maja õunaaias toimus möödunud laupäeval, 8. juulil pulmapidu, kus pruudi isa tahtis kõne pidada.

J.P. Nadeau tütar oli mõned tunnid varem ta kihlatuga paari pandud, kuid siis kiskus ilm halvaks ja tekkis äikesetorm, edastab The Guardian.

Pruudi isa otsustas äikesest hoolimata kõne pidada ja ta jõudis mikrofoni ees öelda vaid lause «Adam, sa oled väga õnnelik mees», kui järsku oli näha välgusähvatust.

Mees meenutas hiljem, et ta tütre nägu muutus poole sekundi jooksul, kuna ta nägi välku. Hiljem selgus, et välk lõi heliseadmesse ja liikus piki mikrofonijuhet Nadeau kätte.

«Vaatasin siis oma paremat kätt, sest just seda välk tabas, ma oleksin nagu hoidnud välku käes. Olen kindel, et välgust tekkinud elektrilöögi tõttu hüppasin õhku. Samas see tabamus ei tekitanud vigastusi ja ma jätkasin kõnet,» meenutas kanadalane.

Pulmafotograaf jäädvustas pruudi isa tabanud välgu.

Kuid mehe kõnet segati veel kord, kuna heli eest vastutavad inimesed nõudsid mikrofoni tagasi, arvates, et see enam ei tööta. 

«Viisin siis mikrofoni neile ja kõik pulmakülalised vist ootasid, et ma ümber kukun ja suren, kuid nii ei juhtunud,» lisas Nadeau.

Mehe teatel kontrollis ta klaverimängu abil, kas ta käsi sai välgutabamuse tõttu kannatada, kuid ta sai klaverit mängides käsi normaalselt kasutada.

Lisaks piksele saabus paduvihm, mille tõttu külalised pidid end suurde telki mahutama, et mitte märjaks saada.

«Pidutsesin koos teistega ja mul ei olnud mingeid probleeme. Tundsin end mõnusalt,» nentis pruudi isa.

Selle nädala alguses külastas ta igaks juhuks arsti ja rääkis talle välgutabamusloo ära. Tervisekontroll näitas, et välguga pihta saamine ei tekitanud mitte ühtegi terviseprobleemi.

Arst leidis mehe pöidlalt vaid punase laigu, mis tekkis välgutabamusest.

Nadeau teatel on tal tunne, nagu oleks välk vanad asjad ta kehast minema pühkinud, sest varem haiget teinud põlv tundub nüüd tervem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles