Video: Quentin Tarantino uus film räägib kurikuulsast sarimõrvarist Charles Mansonist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino Foto: Admedia, Inc//Sipa USA/Scanpix

Ameeriklasest kultusrežissöör Quentin Tarantino on asunud tegema uut filmi,  mis räägib kurikuulsast sarimõrvarist Charles Mansonist, kes koos oma «perekonnaga» tappis vähemalt 35 inimest, nende seas ka režissöör Roman Polanski naise Sharon Tate’i.

Hollywood Reporteri teatel ei ole 54-aastase Tarantino uuel filmil veel pealkirja, kuid selles peaks mängima nii režissööri lemmiknäitleja Brad Pitt kui veel mõned kuulsad staarid.

Brad Pitt / Scanpix
Brad Pitt / Scanpix Foto: SCANPIX

Film keskendub 26-aastase raseda Sharon Tate’i mõrvale 9. augustil 1969. Selles linateoses peaks lisaks Pittile mängima Margot Robbie ja Jennifer Lawrence, kellest viimane peaks Tate'i kehastama.  

Sharon Tate
Sharon Tate Foto: Personalities/Credit : Topham Picturepoint/Scanpix
Jennifer Lawrence. / MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix
Jennifer Lawrence. / MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix Foto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix

Tate, kes oli tapmise ajal kaheksandat kuud rase, ründasid ta Los Angelese kodus Mansoni asutatud rühmituse Family (Perekond) liikmed.

Režissöör Roman Polanski ja ta naine Sharon Tate
Režissöör Roman Polanski ja ta naine Sharon Tate Foto: Personalities/Credit : Topham Picturepoint/Scanpix

Manson asutas «perekonna» 1960. aastate lõpul, see tegutses nii San Franciscos kui Los Angeleses ja sinna kuulus ligikaudu 100 inimets, kes politsei andmetel olid ajupestud.

Charles Manson / Handout/Reuters/Scanpix
Charles Manson / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Praegu 82-aastane Charles Manson pidas ja peab seni end maapealseks jumalaks, kuid miks ta mitmeid jõhkraid kuriteguseid kavandas ja toime pani, ei ole lõplikult selge.

USA kohus mõistis Mansoni ja ta mitu kaaslast 1969. aastal toime pandud mõrvades süüdi. Kohus langetas 1971. aastal kurjategijatele surmanuhtlusotsuse, mis muudeti 1972. aastal eluaegseks vangistuseks, sest California osariigis keelustati surmanuhtlus.

Charles Mansoni nimest on saanud ameerikalikus popkultuuris kurjuse kehastuse nimetus. Elu lõpuni vangistuses olev Manson on seni populaarne, ta saab oma austajatelt ja fännidelt aastas umbes 60 000 kirja.

Charles Manson
Charles Manson Foto: © Ho New / Reuters/REUTERS/Scanpix

Tarantino filmograafiasse kuuluvad sellised kuulsad ja populaarsed linateosed nagu «Pulp Fiction», «Reservoir Dogs», «Kill Bill vol.1 ja vol.2» ning «Inglorious Basterds». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles