Video: papagoi paljastas, et naine mõrvas oma mehe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hallapapgoi
Hallapapgoi Foto: Mercury Press & Media Ltd/Caters News Agency/Scanpix

USA Michingani osariigi  Newaygo maakonna kohus mõistis tänu papagoile naise oma mehe mõrvas süüdi.

Fox News teatel leidis tapmine aset 2015. aasta mais, mil 45-aastane Martin Duram lasti Ensleys Sand Lake’is asuvas kodus maha ning ta naine, praegu 46-aastane Glenna Duram sai peahaava.

Uurimine näitas, et naine tulistas meest viis korda ja tahtis pärast mehe tapmist teha enesetapu, kuid see ebaõnnestus.

Nii meedia kui kohtu teatel leidis tulistamisintisdent aset pere lemmiku, Aafrika hallpapagoi Budi ees, kes seda nägi.

Hallapapgoi
Hallapapgoi Foto: Mercury Press & Media Ltd/Caters News Agency/Scanpix

Martin Durami vanemate, Lilian ja Charles Durami ning eksnaise Christine Kelleri sõnul hakkas papagoi pärast omaniku surma kordama kummalisi lauseid, millest nad aru ei saanud.

Pere oletas siis, et Bud hakkas kordama lauseid, mida riidu läinud paar ükksteisele ütles. Papagoi uurimine näitas, et lind kordas nii mehe kui naise lauseid, vahetades hääle kõrgust ja intonatsiooni.

Ohvri vanemad tegid papagoi lausetest video, mille edastasid meediale ja politseile.

«Olen veendunud, et mu poja tapmine leidis aset papagoi silme ees, sest lind kordab lauseid, mida ta siis kuulis,» teatas ohvri isa Charles Duram.

Tapetud mehe ema Lilian Durami sõnul meeldib papagoi Budile lauseid järele korrata ja mõrvapäeval kuulis ta nii mõndagi.

Üheks asitõendiks oli lause:«Kurat võtaks, ära tulista!» ja lind kordas seda pidevalt. Arvatakse, et seda ütles Martin Duram oma naisele mitmel korral enne enda tapmist. 

Papagoi kuulub nüüd ohvri eksnaisele Christine Kellerile, kellel tekkis kohe pärast papagoi lausete kuulmist kahtlus, et ta eksmehe ja tema uue naise vahel leidis aset sõnasõda, mis viis tapmiseni.

Michigani kohus mõistis tänu papagoilt saadud andmetele Glenna Durami oma mehe mõrvas süüdi. Karistuse osas langetatakse otsus augustis.

Paar elas Michiganis Ensleys Sand Lake’is üle 15 aasta ja olid abielus üle kümne aasta. Paari vahel tekitasid hõõrumisi rahaprobleemid ja asjaolu, et naine oli hasartmängusõltlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles