Pildid ja video: paigad, mida nelja-aastane prints George on külastanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints George, 2017
Prints George, 2017 Foto: Andrew Milligan/PA Wire/PA Images/Scanpix

Tema kuninglik kõrgus, Cambridge’i prints George sai 22. juulil nelja-aastaseks, kuid juba enne seda vanust oli ta külastanud mitmeid riike ja paiku.

Prints William, ta naine Catherine ja nende kaks last, prints George ja printsess Charlotte külastasid sel kuul Poolat ja Saksamaad, kus neid väga hästi vastu võeti, edastab travelandlesure.com.

Prints William, hertsoginna Catherine, prints George ja printsess Charlotte Poolas
Prints William, hertsoginna Catherine, prints George ja printsess Charlotte Poolas Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images/Scanpix

Paigad, mida prints George on külastanud:

Mustique – tegemist on Kariibi meres St. Vincenti ja Grenadiinide saarega, mida tuntakse sealsetest ilusatest liivarandadest ja puhtast mereveest. Väike prints oli seal koos oma ema, hertsoginna Catherine'iga vaid kuuekuusena. Mustique on olnud aastaid hertsoginna Catherine’i pere suvituspaik, kuid 2014. aasta alguses oldi seal tähistamas hertsoginna ema Carole Middletoni sünnipäeva.

Austraalia ja Uus-Meremaa – tegemist oli prints George’i jaoks esimese ametliku visiidiga, kuhu ta läks koos oma vanemate, prints Williami ja hertsoginna Catherine’iga.

Prints William, hertsoginna Catherine ja prints George Uus-Meremaal
Prints William, hertsoginna Catherine ja prints George Uus-Meremaal Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Pere oli neis kahes riigis 2014. aasta aprillis kolm nädalat. Prints George oli koos oma emaga Uus-Meremaa Wellingtoni lasteaias, kus ta mängis kohalike lastega. Veel külastas kuninglik pere koos pojaga Austraalia Sydney Taronga loomaaeda. Prints George oli selle visiidi ajal üheksakuune.

Cambridge'i hertsoginna Catherine ja ta poeg, prints George Uus-Meremaal
Cambridge'i hertsoginna Catherine ja ta poeg, prints George Uus-Meremaal Foto: David Rowland/AP/Scanpix
Prints William, hertsoginna Catherine ja nende poeg, prints George Austraalias Sydney loomaaias
Prints William, hertsoginna Catherine ja nende poeg, prints George Austraalias Sydney loomaaias Foto: Chris Jackson/PA Wire/PA Images/Scanpix

2016. aasta alguses olid prints William, ta naine Catherine, prints George ja printsess Charlotte oma esimesel suusapuhkusel Prantsuse Alpides Courchevelis.

Meedias ilmusid pildid, millel pere poseerib oma suusamaja juures ja mängib lumesõda. Lisaks vanematele ka lapsi näha mäesuusatamas.

Prints William, ta naine Catherine ning nende lapsed Prantsusmaal Courchevelis suusapuhkusel
Prints William, ta naine Catherine ning nende lapsed Prantsusmaal Courchevelis suusapuhkusel Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Šotimaa – kuigi Šotimaa kuulub Ühendkuningriigi koosseisu, saab seda kultuuriliselt ikkagi eraldi alaks pidada. Prints George on olnud seal mitmel korral koos vanemate ja õega, olles külas Balmorali lossis, mis on kuninganna Elizabeth II ja ta mehe, Edinburghi hertsogi Šotimaa residents.

Elizabeth II Šotimaal Balmorali lossi juures 1972. aastal
Elizabeth II Šotimaal Balmorali lossi juures 1972. aastal Foto: PA/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Kanada  - 2016. aasta sügisel suundus prints George koos vanemate ja õega visiidile Kanadasse. Nad külastasid seal Brti Columbiat ja Yukoni jõe äärseid piirkondi. Visiidi ajal toimus kuningliku paari ja nende laste auks Briti Columbia valitsushoones pidu, millel osalesid sõjaväelased ja poliitikud. Prints George sõitis seal vesilennukiga ja lõi Kanada peaministri Justin Trudeau’ga kätt kokku.

Cambridge'i hertsoginna Catherine, ta poeg, prints George ja tütar, printsess Charlotte Kanadas
Cambridge'i hertsoginna Catherine, ta poeg, prints George ja tütar, printsess Charlotte Kanadas Foto: Chris Jackson/PA Wire/PA Images/Scanpix

Saksamaa ja Poola – prints William, hertsoginna Catherine ja nende lapsed olid neis kahes riigis sel kuul, 17. – 21. juulini. Nende visiidikavas oli Poola pealinna Varssavi ja Saksa linna Hamburgi külastamine. Saksamaal said pere, kaasa arvatud prints George, tutvuda Airbus firma lennutreenimiskeskusega. See pakkus erilist huvi prints Williamile, kes on ka ise kogenud piloot.

Prints William ja ta poeg, prints George Poolas
Prints William ja ta poeg, prints George Poolas Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images/Scanpix

Saksamaa ja Poola külastamine oli viimane visiit, milles prints William ja ta naine ei pidanud prints George’i kooliaega arvesse võtma, kuid alates sellest sügisest peavad, sest George läheb eelkooli. 

Prints George sai 22. juulil nelja-aastaseks
Prints George sai 22. juulil nelja-aastaseks Foto: Andrew Milligan/PA Wire/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles