Kolm asja, mis üllatavad Eestit külastavat turisti kõige rohkem (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllatus
Üllatus Foto: Vida Press

Tallinna linna külastavad aastas sajad tuhanded turistid, kes kõik leiavad siit midagi erilist, mis neid ka veidi üllatab. 

Kindlasti üllatavad positiivselt turiste nii kaunis vanalinn, kui ka Eesti puutumatu loodus, kuid see pole ainus, mis turistid imestama paneb, sõnas Tallink City hotelli vastuvõtujuht Katrin Vilimäe.

Pea kõik hotellitöötajad teavad rääkida turistide üllatusest, kui nad kuulevad, et Eestis on kraanivesi kvaliteetne ja joodav. Tihti ei osata selle kohta küsidagi, pigem eeldab enamik turiste, et kraanivesi pole joogikõlbulik, vähemalt pealinnas. Eestlased on joodava kraaniveega sedavõrd harjunud, et ei oska oodata, et enamiku välismaalaste, isegi soomlaste, jaoks ei ole see sugugi elementaarne.

Teine üllatus on suve valged ööd. Meie jaoks on suvine valgus harjumuspärane, aga enamikule Lõuna-Euroopast saabuvatele turistidele tuleb üllatusena, et Eestis ei lähegi suveööl pimedaks. Isegi kui sellest on varem loetud või kuuldud, arvatakse, et tegu on müüdiga või ei osata seda päriselt ette kujutada.  

Kolmas üllatus on vaikus. Turistid on küll näinud fotodelt kaunist Tallinna vanalinna, aga sageli tuleb üllatusena, et seda on rohkem kui vaid paari tänavajupi jagu ning asjaolu, et Tallinna südalinn on vaikne ning pakub mitmeid kohti, kus eralduda ja omaetteolemist ning vaikust nautida. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles