Vaata, millises Eestimaa rannas on nudism lubatud! (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu naisterand.
Pärnu naisterand. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eestimaal leidub vaid kaks randa, kus alastikultuuri viljelemine on ametlikult lubatud. Teistes randades end paljaks koorides võib see kaasa tuua avaliku korra rikkumise ja rahatrahvi. Kus aga on siis lubatud viibida porgandpaljalt?

Narva-Jõesuus asub ainus ametlik nudistide rand, kus oodatakse nii naisi kui mehi. «Nudistide rand jääb veidi linnapiiridest välja ja on 400 meetrise rannaribaga, kuhu mahub päevitama ligi 50 alastikultuuri harrastajat,» kinnitab linna esindaja. Narva-Jõesuu nudistide ranna populaarsus on tõusuteel, sealhulgas välismaalaste seas. 

Pärnu rannas on olukord veidi keerulisem. Sealne naiste plaaž on ajalooliselt olnud vaid naiste kasutuses, kuid möödunud aastal leidis õiguskantsler, et meeste mittelubamisega naiste randa, diskrimineeritakse neid sooliselt ja piiratakse nende liikumisvabadust. Nii ongi silt «Naiste plaaž» asendatud mõni aega tagasi sildiga: «Tähelepanu! Alal võib viibida alasti inimesi!» Seal on peaks hea tava kohaselt päevitama jätkuvalt õrnem sugu, kuid ka paljastel meestel rannaalal viibimist keelata ei saa. 

Kas Tallinnas Pikakari rannas on alasti viibimine lubatud või keelatud, ei õnnestunud täna selget vastust saada. Linnaosa valitsuse avalike suhete juht Maksim Rogalski vastas küsimusele selliselt: «Põhja-Tallinna valitsuse poole ei ole viimastel aastatel kordagi pöördutud teiste rannas viibijate riietuse või selle puudumise küsimuses. See ei ole ka meie pädevuses.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles