Pildid ja video: tegeliku elu «Breaking Bad», keemiaõpetaja valmistas narkootikumi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Gose
John Gose Foto: Josh Bachman/AP/Scanpix

USA New Mexico osariigi Las Crucese kohus mõistis endisele keemiaõpetajale narkootikumide ebaseadusliku valmistamise eest üheksa aasta pikkuse karistuse.

USA meedia teatel meenutab juhtum seriaali «Breaking Bad» (Halvale teele), mille peategelane on vähidiagnoosi saanud keemiaõpetaja Walter White, keda kehastab Bryan Cranston ja kes hakkab koos oma õpilase Jesse Pinkmaniga (Aaron Paul) metamfetamiini valmistama ja müüma, et oma pere rahaliselt kindlustada ajaks, mil ta surnud on.

Kaader seriaalist «Halvale teele». Pildil Bryan Cranston Walter White'ina ja Aaron Paul Jesse Pinkmanina
Kaader seriaalist «Halvale teele». Pildil Bryan Cranston Walter White'ina ja Aaron Paul Jesse Pinkmanina Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Politsei leidis 56-aastase John Gose kodust ja autost kemikaale ja vahendeid, mille abil oleks saanud teha umbes 60 000 dollari väärtuses metamfetamiini. Samuti peaaegu valmis amfetamiini, mis oli katsetamisjärgus.

John Gose
John Gose Foto: Josh Bachman/AP/Scanpix

Gose jäi politseile vahele  2016. aasta oktoobris rutiinse auto kinnipidamise ja dokumentide kontrollimise käigus. Prokurör Tomas Medina teatel tabati Gose vahetult enne seda, kui ta oleks metamfetamiini mustal turul müüki paisanud.

John Gose
John Gose Foto: Josh Bachman/AP/Scanpix

Gose tunnistas pool aastat pärast oma kinnipidamist, et ta valmistas ja tal oli müügivalmis metamfetamiini.

John Gose
John Gose Foto: Josh Bachman/AP/Scanpix

Endise keemiaõpetaja teatel tegi ta mitmeid katseid, et leida metamfetamiini jaoks õige retsept.

Kohtu otsuse kohaselt peab ta trellide taga olema neli aastat, millele järgneb viie aasta pikkune tingimisi vangistus.

John Gose
John Gose Foto: Josh Bachman/Sun-News/AP/Scanpix

New Mexico seaduse järgi saab narkootikumide valmistamise, omamise ja müümise eest määrata rohkem kui 20 aasta pikkuse vangistuse.

Gose õpetas 17 aastat New Mexico ja Texase osariigi koolides keemiat.

«Halvale teele» (Breaking Bad) on USAs Albuquerque’is üles võetud telesari, mis räägib keemiaõpetaja Walter White’i elust. Pärast kopsuvähidiagnoosi hakkab õpetaja koos endise õpilasega valmistama ja müüma metamfetamiiini, et kindlustada oma naise ja erivajadustega poja rahaline toimetulek ajaks, mil teda enam ei ole.

«Halvale teele» tehti viis hooaega 2008 - 2013, osi on kokku 62. 

Metamfetamiin on amfetamiini teisend, mille mõju on kiirem ja tugevam kui amfetamiinil. Ice ja meta nime all tuntud narkootikum on valge sinaka varjundiga pulber, mida tõmmatakse ninna või neelatakse. Lahustatud pulbrit süstitakse ja kristallilist suitsetatakse. Sõltuvalt tarvitamisviisist algab mõju 20 sekundi kuni poole tunni pärast ja kestab 4  - 12 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles