Video: Donald Trump soovib, et ta lisatakse Rushmore’i mäele?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump
USA president Donald Trump Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

USA president Donald Trump viskas nalja, et ta nägu tuleks lisada Rushmore’i mäele, kus on jäädvustatud presidendid George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt ja Abraham Lincoln.

Trump tegi selle nalja Ohios Youngstownis toimunud esinemisel lisades, et Rushmore’i mäele on jäädvustatud need presidendid, kes on arendanud ja aidanud USA majandust, edastab The Telegraph. 

Donald Trump
Donald Trump Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

«Nüüd on minu kord presidendina USA majandust arendada. Selle tõttu peaks ka mina jõudma Rushmore’i mäele. Tegelikult on see nali, kuid meedia kajastab kindlasti seda, et Trump tahab oma näo jõudmist sellele mäele. See ei vasta tegelikult tõele,» lausus USA president.

Ameeriklased haarasid Trumpi ütlusest kiiresti kinni, hakates sel teemal sotsiaalmeedias arutama. Lisati fotošopitud pilte, millel on Trump lisatuna Rushmore’i mäele.

Rushmore'i mägi / Handout/Reuters/Scanpix
Rushmore'i mägi / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Kommenteerijate arvates on tegemist presidendi uue eneseupitamisena.

George Washington (22. veebruar 1732 Westmorelandi maakond, Virginia – 14. detsember 1799 Mount Vernon, Virginia) oli USA esimene president aastatel 1789 – 1797.

Thomas Jefferson (13. aprill 1743 Virginia – 4. juuli 1826 Charlottesville, Virginia) oli kolmas USA president (1801–1809).

Abraham Lincoln (12. veebruar 1809 Hardini maakond, Kentucky – 15. aprill 1865 Washington) oli Ameerika Ühendriikide poliitik ja 16. president 1861–1865.

Theodore Roosevelt (27. oktoober 1858 – 6. jaanuar 1919) oli Ameerika Ühendriikide 26. president. Ta oli sellel ametikohal 1901–1909.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles