Putin ja Niinistö kohtuvad Punkaharjus, hotelli sõnum klientidele ajas sotsiaalmeedia kasutajad naerma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Sauli Niinistö
Vladimir Putin ja Sauli Niinistö Foto: SERGEI KARPUKHIN/AP/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin on täna Soomes töövisiidil ning Soome president Sauli Niinistö võõrustab Putinit Punkaharju hotellis, kus toimuvad kahe riigijuhi läbirääkimised.

Soome meedia teatel räägivad Niinistö ja Putin Soome ja Venemaa suhetest ning rahvusvahelistest probleemidest.

Sauli Niinistö ja Vladimir Putin
Sauli Niinistö ja Vladimir Putin Foto: Mikhail Metzel/Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

Punkaharju hotell teatas Facebookis  oma teistele klientidele, et hotell on paar päeva «erasündmuse» tõttu suletud, tuues kaasa humoorikate kommentaaride laviini.

«Hotelli Punkaharju on suljettu 25.7.-28.7. yksityistilaisuuden takia. Avaamme jälleen perjantaina 28.7. klo 12:00 lounaalle. Tervetuloa!» (Hotell Punkaharju on 25.7 – 28.7 erasündmuse tõttu suletud. Avame taas reedel, 28.7 kell 12.00 lõunaks. Olete oodatud!)

«Kas seal toimub perepidu?» küsis üks Facebooki kasutaja.

Teises kommentaaris rõhutati, et hotell on paar päeva kinni, kuna seal majutatakse väga häbelikke ja vähenõudlikke inimesi.

Veel mitmes kommentaaris pilati, et kas Putin tunneb end Soomes olles soomlastest ohustatuna ja julgeb koos olla ainult president Niinistö ja turvameeskonnaga.

«Osa Soomest kadus, kuid me ei maksa kätte ega sea Putini elu ohtu,» oli veel üks kommentaar, milles viidati 1939. – 1940. aastal Soome ja Nõukogude Liidu vahel toimunud Talvesõjale ja sellele järgnenule.

Oli ka neid, kelle arvates on Niinistö ja Putin Punkaharju hotellile hea reklaam.

Punkaharju hotell kuulub Saimi Hoyerile ja ta äripartneritele. Hoyer on Soome tuntud modell ja seeneekspert.

Saimi Hoyer
Saimi Hoyer Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Punkaharju hotell on Soome üks vanemaid hotelle. Hotelli piirkonda ehitati 1845. aastal Vene keisri Nikolai I rahadega metsavahimaja, millest 1879 hakati laiendamise teel ehitama riiklikku hotelli ja metsavaht koliti mujale.

Šveitsi stiilis maja arhitektiks oli Ernst Lohrmann.

Pärast Punkaharju hotelli kohtumist suunduvad Soome ja Venemaa president aurulaevasõidule Saimaa kanalile, sealt minnakse edasi Savonlinnas asuvasse Olavinlinna kindlusse, kus Savonlinna juhid pakuvad kahe presidendi auks lõunasöögi. Samuti vaatavad Niinistö ja Putin Savonlinna ooperipäevade etendust «Jolanta», mille kannab ette Moskva Suur teater.

Niinistö ja Putin kohtusid eelmisel korral selle aasta märtsis Venemaal Arhangelskis. Putin külastas Soomet ka 2016. aastal, siis kohtusid Soome ja Venemaa president Soome presidendi suveresidentsis Naantalis Luonnonmaa saarel Kultarantas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles