Filipiinide skandaalne president: Oxfordi ülikool on rumalatele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Filipiinide skandaalne president Rodrigo Duterte võttis sõna Briti kuulsa Oxfordi ülikooli teemal pärast seda, kui see ülikool avaldas uurimuse, et Duterte maksis «küberarmeele», suurendamaks oma populaarsust sotsiaalmeedias.

Uuringus pealkirjaga «Troops, Trolls and Troublemakers: A Global Inventory of Organised Social Media Manipulation» (Üksused, trollid ja probleemitekitajad: globaalne ülevaade organiseeritud sotsiaalmeedia manipulatsioonist) vaadatakse 28 riigi parteide ja poliitikute eneseupitamise strateegiaid sotsiaalmeedias, edastab The Telegraph.

Uuringu väitel maksis Filipiinide president Duterte 2016. aastal 200 000 dollarit teda positiivses valguses reklaamiva sotsiaalmeedia kampaania jaoks.

Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte Foto: Bullit Marquez/AP/Scanpix

Duterte tunnistas, et maksis inimestele, kes temast sotsiaalmeedias positiivse kuvandi lõid. Ta rõhutas, et see toimus valimiskampaania ajal ja oli seega õigustatud, kuid mitte pärast seda, kui temast sai president.

«Ma ei vaja enam sellist reklaami. Ma ei pea end kaitsma rumalate rünnakute eest. Teatasin oma seisukohad nii kampaania ajal kui ametisse astumise kõnes. Mingi Oxfordi ülikool? See on ülikool rumalatele inimestele,» lausus Filipiinide president.

Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Oxfordi ülikooli uuringu kohaselt kasutavad nii Duterte kui  mitmed teised poliitikud ja riigijuhid küberüksusi poliitiliste oponentide suu kinnipanemiseks.

Oxfordi ülikooli lõpetajad / Hannah McKay/REUTERS/Scanpix
Oxfordi ülikooli lõpetajad / Hannah McKay/REUTERS/Scanpix Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Filipiinide kübertrollid jätkavad Duteretest positiivse kuvandi loomist ja ta positisooni kindlustamist.

Davao linna endine linnapea Duterte võitis 2016. aastal Filipiinide presidendivalmised sõnumiga, et ta hävitab kõik narkokaubitsejad.

Inimõigusorganisatsioonid kritiseerivad Duterte narkopoliitikat ja seadusvälist narkokaupmeeste ja -kasutajate hukkamist mahalaskmise läbi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles