Soome meedia: Eestis on erootilise massaaži kursused sama populaarsed nagu rokk-kontserdid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alasti paar
Alasti paar Foto: Panther Media/Scanpix

Soome meedia teatel on Eestit ja eestimaalasi, kuid ka Eestit külastavaid välismaalasi tabanud uus trendihullus, milleks on erootilise massaaži kursused.

Erootilise massaaži tegijad on Eestis kuulsused, keda intervjueeritakse nii televisioonis kui raadios. Nende kursused ei ole just odavad, andes neile suure sissetuleku.

Lingami (peenise) ja yoni (vagiina) massaažikursuseid ja loenguid korraldatakse nii Tallinnas kui teistes paikades.

Alasti paar
Alasti paar Foto: Panther Media/Scanpix

«Lingam» on meeste suguelundit tähistav sanskritikeelne sõna, mis tõlkes on «valguse kepp» ning «yoni» on sanskriti keeles vagiina, tõlkida võib seda kui «püha avaus». 

Privaatne erakursus ja massaaž võib maksta umbes 300 - 500 eurot, soolasest hinnast hoolimata on nõudlus suur ja järjekorrad pikad.

Selle massaažiliigi kõige kuulsamaks tegijaks peetakse Epp Kärsinit, kes mõni aasta tagasi asutas erootilise massaaži keskuse Amare Luna, mis asub Kadriorus.

«Amare Luna on keldristuudio, kuid selles toimub asju, millest varem vaid sositati, kuid nüüd räägib neist igaüks, kes on uuemate kehahooldustrendidega kursis. Neile kursustele saamist peab ootama kuid. Sinna saadud broneeringuid müüakse ja ostetakse internetis nagu rokk-kontserdi pileteid. Seega on need kursused sama populaarssed nagu rokk-kontserdid. Kärsini äritegevus on edukas ja ta otsib uusi suuremaid ruume,» kirjutab iltalehti.fi.

Amare Luna assistent Janika Lill sõnas, et soomlased ja teised välismaalased on nende kursustele oodatud, samas oleks hea kui nad natuke eesti keelest aru saaksid. Kärsini kursused on seni eestikeelsed ja neid ei tõlgita mõnda teise keelde.

Amare Lunal on ka konkurente ja neid tuleb aina juurde. Erootilise massaaži kursustel käivad ka tavamassöörid, kes tahavad oma klientidele pakkuda uut massaaži.

Eestis on erootilise massaaži kõrval kasutusel ka väljend «tantramassaaž», mis põhimõtteliselt on sama.  

Erootilise massaaži mitmeastmelised kursused läbinud saavad vastava diplomi ja nii mõnigi on teinud oma karjääris kannapöörde ning temast on saanud lingami ja yoni massaažispetsialist.

«Miks ikkagi on Eestis, kus soorollid on kindalt paigas ja seksuaalsusest ei julgetud varem valju häälega rääkida, see massaažiliik nii populaarne? Noored eestimaalased üritavad mässata iganenud arusaamade vastu ja rõhutada oma erinevust. See on umbes sama nagu 1960. aastatel hipiajastul ajastul rinnahoidjate põletamine ja vabaarmastus. Neil kursustel on klientideks eelkõige mehed, kellele naised suguelndite massaaži teevad, kuid on ka naisi, kellele mehed teevad. Eesti erootilise massaaži buum näitab veel seda, et seksuaalsust saab müüa kui kursust ning seda tehakse stiilselt, prostitutsiooni laskumata,» teatab iltalehti.fi.

Erootilise massaaži kursuste loenguosas kuuleb nii idamaise müstika kui soomeugri maausu kohta.

Epp Kärsini sõnul on lingami ja yoni massaaži puhul tegemist kas enda või partneri keha paremini tundma õppimisega.

Erootilise massaaži tegijate teatel on sellisest massaažist kasu siis, kui klient võtab näiteks kümne korra massaaži. See võib minna maksma tuhandeid eurosid.

Eesti politsei on viimastel aastatel paljastanud ja sulgenud mitmeid erootilise massaaži salonge, kus massaažiteenuse pakkumise nime all tegutsesid tegelikult bordellid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles