Vanemuises esietendub koomiline draama „Härra Amilcar“

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuises tuli lavale komöödia "Härra Amilcar". Pildil etenduse lavastaja Heiti Pakk.
Vanemuises tuli lavale komöödia "Härra Amilcar". Pildil etenduse lavastaja Heiti Pakk. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sel laupäeval, 16. aprillil jõuab Vanemuise suures majas vaatajate ette Yves Jamiaque´i koomiline draama „Härra Amilcar“.

Vanemuise pressiesindaja Ave-Marleen Rei teatel räägib vaimukas prantsuse näitemäng mehest, kes ei ole suutnud luua oma elus lähisuhteid ja otsustab hankida need raha eest. Tema ettekujutuse järgi hakatakse ehitama õnnelikku eraelu, mille saavutamiseks peavad “palgalised lähedased” kõvasti vaeva nägema.

Kas rahaga kinni makstud suhted on paremad kui tõelised? Kas kõrge tasu ja ranged töölepingu tingimused suudavad tõelisi tundeid vaos hoida? Mida teeb raha tunnetega ja tunded rahaga? Läbi naeru ja pisarate selguvad vastused, mis sageli ei vasta härra Amilcari hoolikalt ettevalmistatud stsenaariumile.

Näidendi on tõlkinud Ott Ojamaa ja Triin Sinissaar, lavastab Heiti Pakk, kunstnik on Maarja Meeru, valguskujundajad Siim Allas ja Andres Sarv.

Osades on Jüri Lumiste, Marika Barabanštšikova, Riho Kütsar, Liisa Pulk, Ott Sepp, Kais Adlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles