Malaisia poliitik: näägutavad ja seksist loobuvad naised kasutavad oma meest psühholoogiliselt ära

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar
Paar Foto: Panther Media/Scanpix

Malaisia poliitik sõnas, et näägutavad ja mitte seksida tahtvad naised tekitavad oma mehele psühholoogilisi ja emotsionaalseid probleeme, mida on raske ravida.

58-aastane Che Mohamad Zulkifly Jusoh, kes kuulub võimul olevasse Barisan Nasional parteisse, tegi sellise kommentaari parlamendis koduvägivallast rääkides, edastab The Telegraph.

Malaisias on käimas seaduseuuendused, et naisi koduvägivalla eest paremini kaitsta, kuid poliitiku arvates vajavad mehed hoopis rohkem kaitset kui naised.

«Mehed on küll naistest füüsiliselt tugevamad, kuid neid mõjutab psühholoogiline ja emotsionaalne ärakasutamine, mis on füüsilisest vägivallast kohutavam. Kui mehel on naine, kes pidevalt näägutab ja seksist keeldub, siis see on psühholoogiline vägivald,» selgitas  Che.

Malaisia on moslemiriik, kus kehtivad karmid islamiseadused, mille kohaselt tohib mehel olla kuni neli naist.

Mosleminaine
Mosleminaine Foto: Philippe Lissac/picture-alliance / Godong/Scanpix

«Osa mehi tahab mitut naist, kuid neil meestel on vaja järgmise naisega abiellumiseks varasemate naiste luba, sageli ei anna need naised seda luba, vaid näägutavad ja vinguvad,» nentis poliitik.

Che seisukohad said palju vastukaja ja kriitikat, neile reageeris isegi endise peaministri Mohamed Mahatiri tütra Marina Mahatir, kes on tuntud naisõiguslane.

«Malaisias kehtib seni, et pärast abilellumist kuulub naine mehele, ka naise keha kuulub mehele ja mees võib naiselt seksi nõuda ükskõik milla. Kuid naistel on õigus seksist loobuda. See on naeruväärne, et meest ahistatakse kui naine temaga ei seksi,» sõnas Marina Mahatir.

Naisõiguslane tegi Facebooki postituse pealkirjaga «Hmmm... and yet let men rule countries?» (Hmmm... ja ikka lubame meestel riike juhtida?)

Kirjutist näinud kritiseerisid Marina Mahatiri öeldes, et abielu ei pea olema ega olegi «orjapidamine» ja keegi ei ole kellegi ori, tuleb vaid leida tasakaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles