Aktifotograaf annab 3 head põhjust, miks endast alasti pilt teha!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Ilves
Silvia Ilves Foto: Instagram / Tiina Annamaa

Elu24 toimetus uuris hinnatud aktifotograafilt Olavi Sõnalt, mis on need peamised põhjused, miks inimesed lasevad endast aktifotod teha. Kas edevuse taga on mõni sügavam, psühholoogiline põhjus.

Olavi Sõna on Eestis hinnatud aktifotograaf, kes on antud valdkonnas tegutsenud ligi 12 aastat. Fotograaf nimetab peamiseks põhjuseks seda, et inimesed lasevad enda kehast ilusaid pilte teha kuni veel noored on: «Pärast vanaduses hea vaadata ja imetleda.»
Samas on Olavi klientideks olnud ka 60 aastased heas vormis härrasmehed, kellel soov olnud lihtsalt midagi hullumeelset teha. Seda nimetab fotograaf teiseks põhjuseks: «Inimesed soovivad väljakutset endale. Teinekord võetakse kaasa ka partner - eesmärgiks pisut vürtsi enda ellu lisada.»

Mis on aga aktifoto seansile tulemise psühholoogiliseks põhjuseks?
«Võibolla äkki see, et läbi fotograafi silmade näeb inimene end teisiti.» arvab Olavi. «Fotograaf oskab välja tuua inimeses seda, mida ise näha ei oska. Ehk siis, kui on sul hunnik kauneid pilte oma kehast siis enesehinnag tõuseb - tunned end ilusa ja kaunina ka ilma riieteta. Tean kliente kelle jaoks on olnud see elu muutev kogemus.»

Juuksurid on teada kui inimeste «ihuarstid», teades klientide elulugusid piinliku deitailsuseni, kas sama võib öelda ka aktifotograafi kohta?
«Kuna mul käib klientidega töö tegemine siis ei jää aega niisama elust ja hingemuredest rääkida. Ehk siis ei. Aga, fotosessioon on iseenesest juba teraapiline kogemus, mõjub hästi enesehinnangule. Kõik lahkuvad särades ja uute inimestena.» lausub Olavi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles