Ilmselge liialdus? Suusaliftidesse pannakse nutiekraanid ja WiFi

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusalift
Suusalift Foto: Vida Press

Ilmselt on mõnel suusatajal saanud villand mägede vaatamisest, sest Ühendriikide kuurorti Winter Park pannakse suusaliftidesse nutiekraanid ja WiFi.

Ekraanid hakkavad suusatajatele andma infot suusaradadest, turvalisusnõuandeid, ilmateadet, radade olukorda ja teateid suusapatrullilt. Lisaks hakatakse ekraanidel loomulikult näitama ka reklaame, vahendab Telegraph.

Süsteem pannakse turvapulga peale, mille suusatajad endale istudes ette tõmbavad. Iga paneeli peal saab olema neli kuni kaheksa ekraani ja WiFi punkt. Veel saavad sõitjad oma telefone juhtmeta laadida.

Ekraanid laetakse iga kord kui tõstuk jõuab jaama, laetakse ekraanid taas täis. Ühest laadimisest piisab 20 minutiks video näitamiseks. Disainerite hinnangul annab ekraanide lisamine suusatamiskogemusele palju juurde. Lisaks soovitakse sellega tõsta turvalisust, sest Ameerika suusakuurortides on üsnagi tavaline, et turvapulk jäetakse alla laskmata.

Ettevõte soovib ekraani lisaks Ameerikale patentida kokku 19 riigis, muuhulgas Prantsusmaal, Itaalias, Šveitsis, Austrias, Kanadas, Lõuna-Koreas, kus toimub peagi ja taliolümpia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles