Angelina Jolie: mind laimatakse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie
Angelina Jolie Foto: TANG CHHIN SOTHY/AFP/Scanpix

Hollywoodi staar Angelina Jolie sattus Kambodža ajaloost rääkiva filmi «First They Killed My Father» eest kriitika alla, kuna ta olevat filmi valinud lapsi manipuleerival viisil.  

Jolie asus nüüd enda kaitsele kinnitades, et ta ei ekspluateerinud lapsi ega manipuleerinud nendega, vaid teda laimatakse, edastab foxnews.com.

Angelina Jolie
Angelina Jolie Foto: Heng Sinith/AP/Scanpix

Jolie film põhineb kambodžalanna Loung Ungi mälestustel, tegemist on autobiograafilise draamaga, mille tegevus toimub Kamdodžas Punaste khmeeride ajastul 1970. aastatel.

Angelina Jolie ja Loung Ung
Angelina Jolie ja Loung Ung Foto: SAMRANG PRING/Reuters/Scanpix

Jolie on nimetatud filmi kaasstenarist ja režissöör, ta poeg Maddox on pärit Kambodžast. 

Jolied kritiseeriti USA meedias, et ta kasutas Kambodža lapsi ära, pakkudes neile raha, kuid siis teeskles, et võtab raha ära. Lapsed pidid selgitama, mida nad selle rahaga teeksid. Jolie olevat filmirollidesse valinud need lapsed, keda raha äravõtmine kõige enam šokeeris ja kelle elu oli olnud keeruline, et saavutada filmis laste tunnete autentsus.

Jolie ja produtsent Rithy Panh avaldasid teate, et nad ei kasutanud filmi valitud lapsi mitte mingil viisil ära.

Angelina Jolie ja produtsent Rithy Panh
Angelina Jolie ja produtsent Rithy Panh Foto: TANG CHHIN SOTHY/AFP/Scanpix

«See on väga häiriv, et meid süüdistatakse lastega manipuleerimises ja neilt raha äravõtmises. Ma ei oleks ise midagi sellist teinud ega oleks lubanud ka oma filmimeeskonnal seda teha,» lausus staar.

Angelina Jolie ja ta filmi meeskond
Angelina Jolie ja ta filmi meeskond Foto: SAMRANG PRING/Reuters/Scanpix

Jolie teatel hoolitseisd ta filmis osalenud laste eest igapäevaselt nende vanemad, hooldajad ja psühholoogid ja arstid.

Produtsent Panh, kes jäi Punaste khmeeride režiimist ellu teatas, et filmis on raskeid ja vanu haavu lahti kiskuvaid stseene, kuid need tehti kambodžalaste tundeid ja ajaloolist mälu arvesse võttes.

Angelina Jolie ja kambodžalased
Angelina Jolie ja kambodžalased Foto: SAMRANG PRING/Reuters/Scanpix

Filmis osalenud laste vanematele selgitati enne võtteid, milliseid rolle nende lapsed mängivad ja millistes stseenides osalevad.

«Lapsi ei kasutatud ära ega meelitatud. Nad on filmis ehtsad ja said oma rollitäitmisega väga hästi hakkama,» lisas produtsent.

Skandaal Jolie ümber sai alguse pärast Vanity Fairi artiklit, milles väideti, et staar  otsis lapsnäitlejaid ebatavalisel viisil, nendega rahaga manipuleerides.

Angelina Jolie ja kambodžalased
Angelina Jolie ja kambodžalased Foto: Heng Sinith/AP/Scanpix

Jolie puudutas oma linateoses kambodžalaste jaoks tundlikku teemat, sest Punaste khmeeride režiimi ajal hukkus umbes 1,5 miljonit inimest nälja, raske töö ja hukkamiste läbi.

Punased khmeerid oli Kambodža valitsev poliitiline partei 1975 - 1979, mida juhtis Pol Pot. Tema moto oli: «Sind hoida ei too mingit kasu ja sinu hävitamine pole mingi kaotus».

Pol Pot suri 15. aprillil 1998 ja siis hääbus ka ta poliitiline liikumine.

Pol Pot / wikipedia.org
Pol Pot / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Angelina Jolie film «First They Killed My Father» esilinastus 18. jaanuaril 2017 Kambodžas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles