Naine vallandati, kuna ta sõi loata kolleegi šokolaadi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šokolaad
Šokolaad Foto: Panther Media/Scanpix

Saksamaal Heidelbergis vallandas firma päeva pealt naistöötaja, kes sõi ilma loata kolleegi šokolaadi.

Naine pidas oma vallandamist ebaõiglaseks ja läks firma vastu kohtusse ning kohus otsustas, et firma peab naisele ta töö tagasi andma, kuna ta tõi kolleegile ärasöödud šokolaadi asemele uue samaväärse šokolaaditahvli, teatab Daily Meal.

64-aastane vallandatud naine töötas erivajadustega laste hoolekandefirmas, olles seal töötanud üle 30 aasta ning tal olid jäänud pensonini vaid mõned aastad.

2017. aasta veebruaris jäi ta oma tööst ilma, kuna oli võtnud šokolaadi, mis kuulus ta kolleegile.

Naine viis oma vallandamise kohtusse ja teatas, et ta lasti lahti ilma põhjuseta ja ebaseaduslikult, sest vallandamisest tuleb ette teatada. Tööandja teatel ei jäänud tal muud üle kui naine vallandada, sest ta uuris kolleegi käekoti sisu ja leidis sealt šokolaadi, mille omastas. Kolleeg süüdistas naist lisaks šokolaadi vargusele veel mitme isikliku eseme varguses. Veel olevat see naine laste hoolekandefirma pesupesemiskohas oma pesu pesnud, tehes seda firma raha eest.

Kohtuniku sõnul ei suutunud firma tõestada, et naine võttis peale šokolaadi veel midagi kolleegi käekotist või et ta oleks mõne teise kolleegi käekoti varastanud ja selle ära kinkinud. Samas ei kiida ta heaks, et naine pesi tööl isiklikku pesu.

Kohus  määras, et naine peab kompenseerima kolleegile ärasöödud šokolaadi, mille väärtus oli 2,50 eurot. Naine ostiski kolleegile smasuguse šokolaadi tagasi.

Kohtu teatel peaks firma piirduma naisele kirjaliku märkuse tegemisega, mitte teda vallandama.

«See on kõigile õppetunniks, et kolleegide isiklikke asju ei uurita, samuti ei ole sünnis varastada kellegi toitu, siinsel juhtumil šokolaadi,» sõnas kohtunik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles