Video: USAs võttis julm netikiusamine 12-aastaselt tüdrukult elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mallory Crossman
Mallory Crossman Foto: facebook.com

USA meedia teatel kiusati New Jersey osariigis Rockaways elanud teismelist tüdrukut nii koolis kui internetis ning vanemate sõnul lahkus nende tütar vabatahtlikult elust.

12-aastasena elu kaotanud Mallory Grossmani ema Dianne Crossmani sõnul pööratakse koolikiusamisele liiga vähe tähelepanu ja selle ennetamistöö on nigel ning ta kavatseb selle suhtes midagi ette võtta, edastab bet.com.

Mallory Crossman
Mallory Crossman Foto: facebook.com

Copelandi põhikoolis õppinud tüdruk lahkus juunis, sõprade sõnul oli kooli ergutustüdrukute grupi liidrit ja iluvõimlemist harrastanud Grossmani pikka aega mõnitatud.

Isa Seth Grossmani sõnul oleks kool pidanud kiusamist märkama ja seda ennetama, kuid koolijuhid ega õpetajad ei sekkunud. Tüdruku ema ja isa teatel käisid nad mitu korda õpetajatega rääkimas, et nende tütart kiusatakse, kuid õpetajad vaid kehitasid õlgu. Vanemate teatel kaebavad nad kooli kohtusse, olles palganud ka advokaadi.

Advokaat Bruce Nageli sõnul kiusas grupp tüdrukuid Malloryt nii koolis kui sotsiaalmeedias. Kuna tegemist on enesetapuni viinud juhtumiga, siis uurib seda ka New Jersey Morrise maakonna politsei ja prokurör.

Õpetajate teatel oli Malloryl oma sõpradering, kellega ta suhtles, olles samas kooli ergutustüdrukute grupi liider. Selles grupis oli tüdrukuid, kellele ta ei meeldinud ja kes tahtsid tema asemel ergutustüdrukute juhi kohal olla.

Tüdruku pere tegi Facebooki kooli- ja internetikiusamise vastase lehekülje, mis kannab nime Mallory’s Army, millel on tuhandeid jälgijaid. 

Grossmanidele koguti GoFundMe lehekülje abil Mallory matuseks 65 000 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles