Ämber Norras: migrandivastased pidasid tühje bussiistmeid burkades mosleminaisteks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Facebookist. Bussiistmeid peeti burkades mosleminaisteks
Foto Facebookist. Bussiistmeid peeti burkades mosleminaisteks Foto: facebook.com

Norras sattus naeru alla migrantidevastane rühmitus Federlandet viktigst (Isamaa on kõige tähtsam), mille liige postitas Facebooki pildi, millel pidid olema mosleminaised.

Pildi lähem vaatamine paljastas, et tegemist oli tühjade bussiistmetega, mida võis kaugelt vaadates pidada burkades mosleminaisteks, edastab The Local.

Foto Facebookist. Bussiistmeid peeti burkades mosleminaisteks
Foto Facebookist. Bussiistmeid peeti burkades mosleminaisteks Foto: facebook.com

Sotsiaalmeedias pilatakse nüüd, et migratsioonivastased ei suuda teha mosleminaistel ja tühjadel bussiistmetel vahet.

Migrandivastased kirjutasid pildi alla, et sellel on bussitäis burkades mosleminaisi, mis on tõend Norra islamiseerumise kohta.

Pilti näinud irvitasid migrandivastaste üle, et need bussiistmed on tõesti «ohtlikud» ja neil tuleks silm peal hoida, kuna võivad endal hõlma all peita relvi ja pomme.

«Nad (bussiistmed) tuleks riigist välja saata, kuna kujutavad endast ohtu. Millisel kohutaval ajal me elame,» kirjutas üks sotsiaalmeedia kasutaja irooniliselt.

Veel üks kirjutas, et tema ei näinud migrandivastaste postitatud fotol mitte mosleminaisi, vaid «Tähesõjad» filmidest tuntud tegelast Darth Vaderit, keda oli mitu.

Veel oli neid, kelle arvates külvatakse selliste piltide abil meelega vaenulikkust ja sisserändajate vastasust.

Norra rassismivastase keskuse (Antirasistisk senter) esindaja Rune Berglund Steen sõnas, et inimesed näevad seda, mida näha tahavad.

«Inimesed näevad seda, mida näha tahavad ja nad tahavad kõiges ja kõigis näha ohtlikke moslemeid. See on huvitav, et  juba ohtututes asjades nähakse ohtlikke, olles samas tõenduseks nende endi hullusele ja väärarusaamadele,» teatas Steen.

Steen lisas, et bussides on tühje istmeid üsna harva, kuna enamik inimesi eelistab bussiga sõites istuda.  Facebooki kasutajad peaksid mõistma, et fotol on näha tühje bussiistmeid, mitte gruppi hullunud naisislamiste, kes on valmis enesetapurünnakuks.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles