Tütre tapnud endine sportlane mõisteti 18 aastaks vangi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keli Lane
Keli Lane Foto: ninemsn.com.au

Austraalia New South Walesi kohus mõistis veepallimängija imikust tütre tapmise eest 18 aastaks trellide taha.

35-aastane Keli Lane tappis lapse, et keskenduda Sydney olümpiamängude ettevalmistusele, kirjutab news.com.au.

Lane sünnitas tütre Teagani 1996. aasta septembris  Sydneys Auburne´i haiglas. Kaks päeva pärast sündi jäi laps kadunuks.

Lane sõnas kohtus, et ta andis tütre pärast sündi lapse isale Andrew Morrisele ning ei ole last pärast seda enam näinud.

Kohtunik Anthony Wheali sõnul võis naine olla depressioonis ning selle tõttu tappis lapse. Lapse jäänuseid ei ole siiani leitud.

«See juhtum on tragöödia, milles on nii ema kui tütar,» sõnas kohtunik.

Wheali jätkas, et tütre tapmine jälitab naist kogu tema järgneva elu.

Kohtunik määras sportlasele 18 aasta pikkuse maksimumkaristuse. Lane´il on õiguse pärast 13 aastat ja viit kuud taotleda tingimisi karistust.

Kuigi Lane eitas lapse tapmist ja kinnitas, et andis lapse ta isale, pidasid prokurörid seda valeks.

Prokuröride sõnul tappis naine lapse, kuna see laps segas ta sportlaskarjääri, kaasa arvatud Austraalia esindamist 2000. aasta Sydney olümpiamängudel.

Lane on ilmale toonud neli last. 1999. aastal sünnitas ta veel ühe lapse, kelle andis adopteerimiseks. Naine kinnitas siis, et see on ta esimene laps.

Uurimine näitas, et endine veepallur oli kaks korda aborti teinud ning hoidis oma hilisemad rasedused ja laste sünnid saladuses.

Oma esimese ja kolmanda lapse andis ta adopteerimiseks, neljas laps on tema kasvatada ning ühe lapse, tütar Teagani ta oletatavalt tappis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles