Video: NASA otsib «meest mustas» ehk planetaarset kaitseametnikku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Mehed mustas». Pildil Tommy Lee Jones ja Will Smith
Kaader filmist «Mehed mustas». Pildil Tommy Lee Jones ja Will Smith Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA kosmoseagentuur NASA avaldas töökuulutuse, milles otsitakse töötajat ametikohale, mille nimetus on «planetary protection officer» (planetaarne kaitseametnik).

Töökuulutuse kohaselt nõuab nimetatud amet palju reisimist, samas ei ole palk laita, ulatudes 187 000 dollarini aastas, edastab news.com.au.

Kandidaadid peavad suutma leida missioonidelt tagasi saabuvate rakettidelt osi ja aineid, mis on maavälised ja võivad olla kahjulikud. Tööleping sõlmitakse kolmeks aastaks, kuid hea töö puhul pikendatakse seda veel kaks aastat.  

Kuna tegemist on NASA tööpakkumisega, siis saavad kandideerida ainult USA kodanikud.

Nimetatud ametil on pikk ja keeruline nimetus, selle tõttu avaldas USA kosmoseagentuur selgitava video, et milles töö seisneb.

NASA esindaja Catherine Conley teatel peab sellele töökohale valitu kaitsma meie planeeti võimalike maaväliste bakterite ja nakkuste eest, mis võivad tuua kaasa globaalse nakkuspuhangu ja inimkonna hävitada. Tegemist on seega maaväliste rünnakute ennetajaga.

NASA teatel peab sellel töökohal töötav inimene suutma kontrollima ja takistama ka seda, et Maalt pärit bakterid, ained ja objektid ei satuks mõnele teisele planeedil kahju tegema. 

USA meedia võrdles NASA tööpakkumist «Men in Black» (Mehed mustas) filmidega, milles peategelasi kehastavad Tommy Lee Jones ja Lee Smith üritavad kontrollida tulnukate tegevust Maal ja ennetada tulnukaterrorismi. 

Samas lisati naljatades, et kuna Jonesil ja Smithil on kogemusi, siis võiksid nemad kandideerida.

Filmi «Mehed mustas» reklaamplakat / wikipedia.org
Filmi «Mehed mustas» reklaamplakat / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles