Röövitud ja internetis müüki pandud modell oma õudsest kogemusest: kartsin oma elu pärast igal sekundil (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chloe Ayling
Chloe Ayling Foto: Instagram

Briti naine, kes rööviti Milanos ja keda hoiti kriminaalse jõugu poolt kuus päeva vangis, kommenteeris oma õudset kogemust.

20-aastane glamuurimodell Chloe Ayling rääkis oma ema kodu trepil Londonis ajakirjanikele, et ta ei teadnud, kas ta pääseb katsumusest eluga, kirjutab The Independent.

«Ma elasin üle kohutava kogemuse. Kartsin oma elu pärast iga sekund, iga minut, iga tund,» ütles Ayling. «Olen erakordselt tänulik Itaalia ja Briti võimudele kõige eest, mida nad tegid minu vabastamise nimel. Ma saabusin pärast nelja nädalat just koju ja mul pole aega olnud mõtteid koguda. Ma ei tohi rääkida millestki täpsemalt seni, kuni olen uuesti vestelnud Briti politseiga.»

Sündmuse taaslavastus / Scanpix
Sündmuse taaslavastus / Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Ayling kirjeldas väidetavat röövi Itaalia politseile. Arvatakse, et teda uimastati 11. juulil hobuseuinuti ketamiiniga, misjärel ta topiti kotti ja pandi auto pagasiruumi. Naine meelitati Milanosse valega, et temaga tahetakse fotosessioon korraldada.

Maja, kus modelli kinni hoiti / Scanpix
Maja, kus modelli kinni hoiti / Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Seejärel viidi Ayling ühte majja, kus ta seoti mööbli külge ja hoiti kuus päeva vangis. Samal ajal üritasid röövijad teda internetis 300 000 euro eest seksiorjaks müüa.

Ayling kirjeldas hetke, mil ta teadvusele tuli.

«Kui ärkasin, kandsin roosat kombet ja samu sokke, mis mul on praegu jalas. Taipasin, et olen auto pagasiruumis ning mu randmete ja jalgade ümber on käerauad ning suu on kinni teibitud. Olin kotis ja suutsin hingata ainult läbi väikese augu,» rääkis ta.

Väidetavalt vabastasid röövijad Aylingi 17. juulil pärast seda, kui said teada, et tal on laps.

Internetis avaldati aga foto, millel on näha kägaras Aylingit ja silti, millel on kirjas «seksuaalteenused» ning tema mõõdud.

Kuriteoga seotud esemed / Scanpix
Kuriteoga seotud esemed / Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Itaalia ajaleht Il Giornale kirjutas, et Aylingile öeldi, et ta müüakse seksiorjaks väljaspool Euroopat.

«Ta [üks röövijatest] ütles mulle, et tema üksi on viimase viie aasta jooksul teeninud 15 miljonit eurot. Kõik tüdrukud müüakse Araabia maadesse,» tsiteeris ajaleht Aylingit. «Kui ostja tüdineb oma tüdrukust, on tal lubatud tüdruk teistele inimestele kinkida. Kui tüdruk enam kellelegi huvi ei paku, saab temast «tiigrieine».»

Tuba jõuguliikmete majas / Scanpix
Tuba jõuguliikmete majas / Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Röövimises kahtlustatakse kriminaalset jõuku Black Death. Politsei olevat jõuguliikmete läbiotsimisel leitud arvutist leidnud kirja, milles seisis: «Sind vabastatakse tänu Black Deathi suurele armulikkusele. Sinu vabastamine tuleb aga suure hoiatusega. Sa oled kindlasti teadlik oma väärtusest orjaturul ja sa peaksid teadma, et asi pole isiklik, vaid puhas äri. Sinu vabastamisel võtsime arvesse mitmeid faktoreid. Sind kinni võttes tehti viga, eriti arvestades, et sa oled noor ema, keda ei tohiks mingil juhul meelitada inimröövi ohvriks. Teine oluline faktor on see, et oled väga teadlik ühe meie põhimehe soovist sind kaitsta ja kes on sinu suhtes kindla seisukoha võtnud. Oma kodumaale naastes pead sa lõpetama mistahes sinu röövimist puudutava uurimise. Lisaks nõustusid sa meediasse lekitama eelplaneeritud informatsiooni ning me eeldame, et näeme lähitulevikus sellele tõestust. Sina ja su perekond ei räägi iial meist halvasti või lugupidamatult. Sind on koheldud õiglaselt, austusega, ja ootame sinult sama meie suhtes. Me ei tolereeri valetamist juhtunu osas. Samuti oled sa lubanud maksta oma vabastamise eest 50 000 dollarit. Ootame, et raha laekub bitcoinidena ühe kuu jooksul. Ülaltoodu eiramine lõpeb sinu kõrvaldamisega.»

Ayling olevat Itaalia uurijatele rääkinud, et tema ostmiseks tehti selle kuua päeva jooksul mitu pakkumist.

Lukasz Pawel Herba / Scanpix
Lukasz Pawel Herba / Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

18. juulil vahistati Suurbritannias elav poolakas, 30-aastane Lukasz Pawel Herba, keda kahtlustatakse inimröövis ja väljapressimises.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles