Video: Sinead O’ Connor rääkis läbi pisarate oma raskest vaimsest haigusest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinead O'Connor
Sinead O'Connor Foto: Quasar/Starmax/EMPICS Entertainment/Scanpix

Iiri laulja ja laulukirjutaja Sinead O’Connor pani Facebooki videopostituse, mis ehmatas ta fänne, pere ja sõpru, kuna staar kannatab sügava depressiooni all ning on neid, kelle arvates on ta suitsidaalne.

O’Connor tegi 12-minutilise videopöördumise USAs New Jerseys Travel Lodge hotellis, kus ta peatus, edastab news.com.au.

Lauljanna teatel on ta iga päev võitlus ellujäämise eest, sest ta tunneb end väga üksikuna.

«Mitte keegi peale minu arsti, psühhiaatri, kes on maailma parim mees ja minu kangelane, sest vaid tema suudab mind elus hoida. See, et ma olen tema lemmikstaar, see on banaalne ja pateetiline,» teatas pisaraid pühkinud lauljanna.

O’ Connori sõnul ei ole ta Iirimaal olnud viimased kaks aastat, kuna ta oma pere ei salli teda ega hooli temast.

«Nad on mu kallal nagu kiskjad, olen viimased kaks aastat elanud vaimses põrgus ja ma olen väga vihane, et isegi mu pere ei hooli minust, sest mul on vaimuhaiguse märk küljes,» jätkas staar.

O’ Connor tümitas selle aasta alguses Iirimaa lastekaitseametit, kuna ta kaotas oma 13-aastase poja hooldusõiguse öeldes, et kui temaga pojast ilmajäämise tõttu midagi juhtub, siis see jääb nende südametunnistusele.

Lauljanna sõnul on tal vaimse tervise probleeme, kuid ta loodab, et ta saab kunagi terveks.

Sinead O'Connor
Sinead O'Connor Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

«Selline video teel endast auru välja laskmine aitab. Vaimne haigus on nagu narkosõltuvus, sest sõltlastel on kõigest ükskõik. Olen olnud viimased kaks aastat täiesti läbi, kandes enda õlul maailma koormat ja seda täiesti üksinda. Inimesed hoiavad minust eemale, kartes mind armastada,» nentis staar.

Sinead O’ Connoril on nelja erineva mehega neli last. Kui ta kaotas oma 13-aastase poja hooldusõiguse, muutus ta tasakaalutuks ja teda tabas depressioon.

O’Connor kirjutas temalt poja võtnud ametile, et temast võib saada esimene Iiri kodanik, kes on endalt võtnud elu protestimaks vaimsetele haigustele liiga vähese tähelepanu pööramise vastu.

Sinead O' Connor / EDUARDO MUNOZ/REUTERS/Scanpix
Sinead O' Connor / EDUARDO MUNOZ/REUTERS/Scanpix Foto: EDUARDO MUNOZ/Reuters/Scanpix

«Kui need ametnikud oleksid mulle minu lapse alles jätnud, ei peaks ma praegu vaimse tervise probleemide all kannatama,» lausus lauljanna aasta alguses.

O’ Connor on viimasel paaril aastal olnud ka politsei huviorbiidis, kuna on  ootamatult kadunud. Pere, sõbrad ja esindajad on teda politsei abil otsinud ja lõpuks ka leidnud, samas kartes, et ta on võinud endalt elu võtta. 

Pere sõnul tuleks teda pidevalt jälgida, sest ta on vaimselt väga ebastabiilne, vajades abi ja ravi, kuid temani on raske pääseda.

O’ Connor paljastas juba 2007. aastal Oparh Winfrey Show’s esinedes, et tal on vaimse tervise probleeme.

Iiri kohus määras selle aasta jaanuaris, et O’Connor peab oma Dublini maja maha müüma, kuna tal on suured maksuvõlad.

Sinead O'Connor
Sinead O'Connor Foto: Emmanuel Joffet/SIPA/Emmanuel Joffet/SIPA/scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles