Riik pildis: 13 paika, mida Austrias kindlasti külastada

Hochosterwitz Foto: Vida Press
Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe reisiportaali «Riik pildis» artikliseeria toob lugejateni hulgaliselt põnevaid kaadreid maailma eri paigust.

Viini ooper

Viini ooper
Viini ooper Foto: Vida Press

Vaid mõni üksik ooperimaja on niivõrd suursugune nagu Viini Staatsoper. Isegi, kui siia ei õnnestu pileteid saada, võib imetleda selle hoone arhitektuurilist ilu.

Hellbrunni loss

Hellbrunn
Hellbrunn Foto: Vida Press

Teatavasti on Austria losside maa ja siit leiab neid ka ohtralt. Markus Sittikus ehitas Hellbrunni lossi 17. sajandi esimeses pooles endale suvepaleeks, kuhu vajadusel rahu otsima tulla. See oli meelispaik kõigile nendele, kellele meeldis süüa, juua, pidutseda ja kes pidasid lugu eksootilistes loomadest ja tsitruspuudest.

Stephansdom

Stephansdom
Stephansdom Foto: Vida Press

Viini üks tunnusmärke on kindlasti gooti stiilis Stephansdom. Kirik on selle koha peal seisnud juba 12. sajandist. Väljas püüab pilku kiriku omapärane mustriline katus ja sees saab tähelepanu kivist kantsel.

Muuseumite kvartal

Muuseumite kvartal
Muuseumite kvartal Foto: Vida Press

Siin on koos hulgaliselt muuseumeid, kohvikuid, restorane ja baare. See on parim paik, kus soojal suveõhtul kohtuda teiste inimestega ja lihtsalt elu nautida. Kultuurihundid saavad külastada Leopoldi muuseumi, MUMOKi, kunstisaali ja arhitektuurimuuseumi.

Belvedere loss

Belvedere
Belvedere Foto: Vida Press

See loss on üks ilusamaid barokseid paleesid terves maailmas. Külastajaid tervitavad kunstiteosed kuulsatelt meistritelt nagu Klimt, Schiele ja Kokoschka.

Hofburgi palee

Hofburg
Hofburg Foto: Vida Press

Hofburgi paleed kutsusid Habsburgid oma koduks hulga sajandeid, alates 1273. aastast kuni 1918. aastani välja. Kõige vanem osa on 13. sajandist pärit Šveitsi aed, mis sai nime Šveitsi kaardiväelaste järgi, kes piirkonnas patrullisid.

Schönbrunni loss

Schönbrunn
Schönbrunn Foto: Vida Press

Ilmselt on see Austria üks kuulsamaid paleesid. Habsburgide suvepalee kuulub ka UNESCO maailmapärandi nimekirja. Lossi 1441 toast on külastajatele avatud 40.

Krimmleri kosk

Krimmleri kosk
Krimmleri kosk Foto: Vida Press

Ükskõik milline on aastaaeg ja mis ilm parajasti on, näeb see kosk alati välja suurepärane. Koskede rada viib matkajad läbi metsade vaateplatvormideni, kust saab teha imekauneid pilte.

Grazi kunstihoone

Grazi kunstihoone
Grazi kunstihoone Foto: Vida Press

Moodsa kunsti keskust tuntakse kohalike hulgas kui sõbralikku tulnukat. Üdini modernne arhitektuur paistab linnapildist hästi välja, kuid ometi tundub sinna suurepäraselt sobivat.

Dachsteini koopad

Dachsteini koobas
Dachsteini koobas Foto: Vida Press

Koopaid külastades leiad end kummalisest maaõõnsuste ja jää maailmast. Koopad on uskumatult suured ja kahe peakoopa külastuseks tuleks kummagi jaoks varuda vähemalt tund.

Mozarti sünnikodu

Mozarti sünnikodu
Mozarti sünnikodu Foto: Vida Press

Paljud linnad väidavad, et neil on side Wolfgang Amadeus Mozartiga, kuid vaid Salzburg saab end nimetada Mozarti sünnilinnaks. Getreidegasse tänaval üheksandas majas sündis kuulus helilooja 1756. aastal. Praegu on seal suur muuseum, kus saab tutvuda muusiku eluga.

Kitzbühel

Kitzbühel
Kitzbühel Foto: Vida Press

Talvekuudel sõidavad turistid Austrias peamiselt mägedesse, kuid Tyroli piirkonda ei tasuks unustada ka suvel. Kitzbüheli tipust avanevad kaunid vaated ümbritsevatele Alpidele.

Hochosterwitzi loss

Hochosterwitz
Hochosterwitz Foto: Vida Press

160 meetri kõrgusel oru kohal asub suursugune Hochosterwitzi loss, Austria kõige tähtsam keskaegne kindlus. Seda ei ole õnnestunud vallutada ühelgi vaenlasel ja see on alates 860. aastast olnud Khevenhüllerite perekonna käes. 

Vaata ka milliseid paiku võiks külastada Gruusias, Kreetal, Hollandis, Inglismaal, Prantsusmaal, Hispaanias, Rumeenias, Kreekas, Küprosel, Horvaatias, Itaalias, Santorinil ja Bulgaarias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles