21. augusti päikesevarjutus käivitab kataklüsmide ahela, kuid tegelik lõpp on septembris või oktoobris? (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmalõpp?
Maailmalõpp? Foto: Panther Media/Scanpix

Astronoomide teatel näeb 21. augustil Põhja-Ameerikas päikesevarjutust, samas hoiatavad vandenõuteoreetikud, et see kosmiline sündmus käivitab kataklüsmide ahela, mis hävitab inimkonna. 

Paljud teoreetikud ja ufoentusiastid on veendunud, et nähtamatu ja mõistatuslik planeet X ehk Nibiru liigub Maaga kokkupõrkekursil ja jõuab varsti meie planeedi lähedusse, edastab express.co.uk.

Väidete kohaselt on mõistatuslik Nibiru mõjutanud meie süsteemi osade planeetide orbiite juba pikka aega, kuid Maa on see, millega ta on kokkupõrkekursil.  

Numeroloogi ja kristliku vandenõuteoreetiku David Meade'i teatel näitasid tema arvutused, et 21. augusti 2017. aasta päikesevarjutusele järgnevad looduskataklüsmid, kuid tegelik maailmalõpp saabub kas septembri lõpul või oktoobri alguses, mil planeet Nibiru põrkab Maaga kokku.

Maailmalõpp?
Maailmalõpp? Foto: Panther Media/Scanpix

«Inimkond peaks olema valvel, sest ellujäämine ei ole enam kindel. Astronoomid eitavad seni Nibiru ehk planeet X eksisteerimist, kuid on märke, mis kinnitavad selle olemasolu. Mängus on kõrgemad kosmilised jõud, kelle silmis on inimkond saatnud korda liiga palju kurja, kaasa arvatud meie planeedi ressursside liigne raiskamine, mille tõttu nad otsustasid Maa likvideerida,» teatasid vandenõuteoreetikud.

Tõsiusklikud kristlased valavad omakorda õli tulle, öeldes, et piiblis on nüüd saabuv katastroof kirjas, kuid paljud inimpõlved peavad seda lihtsalt looks, mitte varsti aset leidvaks sündmuseks.

Kosmilise katastroofiga olevat seotud niinimetatud must Kuu, mida näeb kuuloomise ajal ning septembris on selline Kuu 20.–22. kuupäevani.

Ameeriklastest vandenõuteoreetikud rõhutasid, et USA aladel näeb 21. augusti päikesevarjutust alates 33. osariigist Oregonist ja see lõpeb Lõuna-Carolinas, mis on 33. laiuskraadil.

Päikesevarjutus
Päikesevarjutus Foto: Hou Jun/Xinhua/Photoshot/Scanpix

USAs ei ole sellist päikesevarjutust olnud alates 1918. aastast ehk ligi 99 aastat, mis on matemaatiliselt kolm korda 33.

Astronoomide sõnul on 21. augusti Põhja-Ameerika päikesevarjutuse puhul tegemist täieliku varjutusega ehk Maalt vaadatuna on siis Kuu täiesti Päikese ees.

Päikesevarjutus
Päikesevarjutus Foto: CRACK PALINGGI/REUTERS/Scanpix

Skeptikute sõnul pingutavad vandenõuteoreetikud üle, kuna tõlgendavad piiblit ja päikesevarjutust nii, nagu neile sobivam on, ja otsivad maailmalõpuennustustega odavat populaarsust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles