Miks ei tasu kasutada hotelli fööni?

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Föön
Föön Foto: Vida Press

Fööni kaasa tirimine on parajalt tüütu, sest kohver on tavaliselt niigi täis ja lisakilosid pole lihtsalt mõistlik kaasa tirida. On siiski põhjus, miks sellele tasuks mõelda.

Kuigi sageli võib hotellidel probleeme olla puhtusega ja kliendid on sellest ka mingil määral teadlikud, siis seni ei ole väga tähelepanu pööratud sellele, kui mustad on tegelikult föönid, vahendab Travel and Leisure.

Mikrobioloog Chuck Gerba võttis proove üheksalt Los Angelese piirkonna hotelli föönilt, et selgitada välja, millised on kõige mustemad. «Ilmselt saab föönidega teha mingeid asju, mida mina ei tea, sest mõni neist oli ikka väga pisikuline,» sõnas Gerba pärast proovide tulemuste nägemist.

Selgus, et föönid võivad muutuda isegi mustemaks kui kraanikausid või tualetid, sest koristajatel lähevad need sageli lihtsalt meelest ja neid ei puhastata. Seega võib mööduda päevi või isegi aastaid, enne kui kellelgi on meeles föönilt tolmu pühkida.

See ei olnud vaid odavate motellide probleem, ohtralt pisikuid leidus ka kallite hotellide föönidel. «Suurim probleem hotellides on, et külastajad võivad saada külmetushaiguse, gripiviiruse või viiruse, mis põhjustab kõhulahtisust. Haigeks jäämiseks ei ole neid pisikuid väga palju vaja,» sõnas Gerba.

Seetõttu tuleks põhjalikult läbi mõelda, milliseid mugavusi hotellis kasutada ja mis tuleks pigem endal kaasa pakkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles