Kas oligarh Roman Abramovitš maksab oma kolmandale naisele lahutades mitu miljardit dollarit?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Abramovitš ja Darja Žukova
Roman Abramovitš ja Darja Žukova Foto: Glyn Thomas/Offside/Talking/Photoshot/Scanpix

Venemaa tuntud oligarh ja maailma üks rikkamaid inimesi, Briti jalgpalliklubi Chelesea omanik Roman Abramovitš lahutab oma kolmandast naisest, endisest modellist Darja Žukovast, kuid see võib talle palju maksma minna.

Abramovitš ja Žukova kohtusid 2005. aastal ja abiellusid salaja 2008. aastal pärast seda, kui Abramovitši lahutus ta eelmisest abikaasast, kunagisest stjuardessist Irina Malandinast oli jõustunud, edastab The Sun.

Roman Abramovitš ja Darja Žukova
Roman Abramovitš ja Darja Žukova Foto: ARSOV/SIPA/ARSOV/SIPA/Scanpix

Abramovitšile läks Malandinast lahutamine maksma umbes 300 miljonit dollarit ja arvatakse, et Žukova ei lepi vähemaga. Vene meedia andmetel võib Žukova saada isegi mitu miljardit dollarit, kuna Abramovitši vara on suurem kui Malandinast lahutamise ajal.

Darja Žukova
Darja Žukova Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix
Roman Abramovitš
Roman Abramovitš Foto: BEN STANSALL/AFP/Scanpix

Abramovitš  on olnud abielus kolm korda. 1987. aasta detsembris abiellus ta Olga Lõssovaga, nad lahutasid 1990. aasta oktoobris.  1991. aasta oktoobris abiellus tuntud ärimees lennufirma Aeroflot endise stjuardessi Irina Malandinaga, nende lahutus jõustus 2007.

2008. abiellus Abarmovitš Žukovaga, kelle isa on tuntud ärimees Aleksander Žukov. Paar sai kaks last, poeg Aaron Alexanderi ja tütar Leah Lou.

Roman Abramovitš ja ta poeg Aaron
Roman Abramovitš ja ta poeg Aaron Foto: Nick Potts/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Abramovitšil on abielust Malandinaga veel viis last: Ilja, Arina, Sofia, Arkadi ja Anna.

Majandusväljaande Forbes andmetel on Abramovitši vara suurus umbes 7,6 miljardit dollarit, ta on maailmas oma rikkusega 15. kohal.

Roman Abramovitš
Roman Abramovitš Foto: ANDREW WINNING/REUTERS/Scanpix

Lisaks Chelsea jalgpalliklubile on tal terasefirma Evraz ja kaevandusfirma Norilsk Nickel aktsiaid. Ta suurendas oma vara 2000. aastate alguses naftafirmade aktsiate müügiga.

«Pärast ligi kümneaastast abielu otsustasime, et meie teed lähevad lahku. Me jääme alati sõpradeks ja kasvatame oma lapsi koos. Lisaks on meil ühiseid kultuurialaseid äriprojekte nii Moskvas kui Peterburis,» teatas paar.

Darja Žukova
Darja Žukova Foto: imago stock&people/imago/Future Image/Scanpix
Roman Abramovitš
Roman Abramovitš Foto: Anton Novoderezhkin/Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

Paari sõprade teatel läksid Abramovitš ja Žukova lahku juba möödunud aasta detsembris, kolides eraldi elama.

Abramovitšile kuulub mitmeid kinnisvarasid ning maailmas suuruselt teine erajaht Eclipse, mille oligarh ostis 2010. aastal rohkem kui 500 miljoni dollari eest.

Roman Abramovitši luksusjaht Eclipse
Roman Abramovitši luksusjaht Eclipse Foto: DON EMMERT/AFP/SCANPIX

Saksamaa firma Blohm ja Voss eshitatud Eclipse jahil on kaks helikopteritekki, kaks basseini, mitu mullivanni, 24 kajutit ning disko- ja kinosaal.

Jahi varustusse kuulub kolm kiirpaati, miniallveelaev ja raketi seiresüsteem.

Roman Abramovitši luksusjaht Eclipse
Roman Abramovitši luksusjaht Eclipse Foto: MAURIZIO GAMBARINI/AFP/Scanpix

Abaramovitšil on maju ja kortereid Londonis, Moskvas, USAs Colorados, Kariibi mere saartel ja Lõuna-Prantsusmaal.

Abramovitšile kuulub eralennuk Boeing 767, mille hind on 60 miljonit dollarit ja ta sõidab käsitööna valminud Ferrariga, mille eest ta maksis üle kahe miljoni dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles