Järjekordne loomkoletis chupacabra?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chupacabra?
Chupacabra? Foto: facebook.com

Umbes kümme aastat on maailma meedia kirjutanud kummalistest olenditest, keda leitakse eelkõige USAs, Mehikos, Kesk-Ameerikas ja Kariibi mere saartel ning kes arvatakse olevat legendaarse loomkoletise chupacabra erinevad variandid.

Sel nädalal teatas USAs Lõuna-Carolinas elav Doug Stewart Facebookis, et ta leidis golfi mängides ebatavalise eluka, mida ei saa mitte ühegi loomaliigi alla liigitada, kirjutab foxnews.com.

«Leidsin selle olendi golfi mängides. Kas keegi oskab öelda, kes see on? Igatahes koer ta küll ei ole,» teatas Stewart, kes postitas sotsiaalmeediasse ka foto, millel on näha karvadeta ja heleda nahaga olendit.  

Chupacabra?
Chupacabra? Foto: facebook.com

Pilti vaadanutest enamik ei osanud öelda, et kellega tegemist on. Oli ka neid, kes arvasid, et see on järjekordne chupacabra. Veel pakuti, et tegemist on kas surnud rebase või koiottiga, kellel oli mingi haigus, mille tõttu ta karvad kaotas.

«Chupacabra» tähendab hispaania keeles «kitseimeja» ja legendi kohaselt ründab see olend kariloomi, eelkõige kitsi ja lambaid.

Chupacabra «buum» sai alguse 1995. aastal Puerto Ricos, edaspidi nähti kummalisi loomi veel mitmetes selle piirkonna riikides.

Lõuna-Carolina looduskaitseameti projektijuht Jay Butfiloski sõnul nägi ta Stewarti postitatud fotot ja tema arvates on sellel kas koiott või rebane, kellel on olnud mingi haigus.

Butfiloski sõnul näevad surnud loomad vahel kummalised ja selle tõttu seostatakse neid legendaase eluka chupacabraga.

Sel kuul on USAs nähtud mitmeid ebatavalisi olendeid, sest lisaks nüüdsele nähti Põhja-Carolina metsas väidetavalt lumeinimest ning sama osariigi järves kedagi, kes meenutas suurt hiidsisalikku.

Loomaeksperdid on veendunud, et tegemist võis olla täiesti tavaliste loomadega ning keegi üritab lihtsalt saada oma 15 minutit kuulsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles