Tõnis Mägi Krimmis esinemisest: ma ei ole nõus oma aadetele sülitama (4)

Jaanika Vilipo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Mägi
Tõnis Mägi Foto: Kanal 2

23. augustil astub Tallinnas muusikafestivali «We Love The 90's» laval üles Saksamaa tantsumuusika lipulaev Scooter, kes esines augusti alguses Venemaa okupeeritud Krimmi poolsaarel. Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on Scooteri esinemine taunitav.

«Mind kindlasti häirib see teadmine. Ma ei ole sugugi Scooteri fänn, aga põhimõttelage seltskond paistab olevat, kui nad on nõus esinema Krimmis, olles väga hästi teadlikud sellest, millises staatuses Krimm on,» rääkis Mihkelson. 

Teadaolevalt on aga võimud kehtestanud Krimmi külastanud välismaalaste suhtes sissesõidukeeldusid ja hetkel on Ukraina prokuratuur otsustanud alustada Scooteri liikmete suhtes menetlust. Ukraina suursaadik Saksamaal Andri Melnik on kommenteerinud väljaandele Funke Mediengruppe Ukraina prokuratuuri otsust alustada Scooteri liikmete
suhtes menetlust. «Ansambli otsus siseneda Krimmi Venemaa kaudu ning osaleda seal festivalil pole mitte ainult skandaal, vaid ka kuritegu, millel on selged juriidilised tagajärjed.»

Küsisime muusikult ja lauljalt Tõnis Mäelt, et kui temale tehtaks pakkumine esineda Krimmis – kas ta oleks sellega nõus? Tõnise vastus on kindel: «Ei, resoluutne ei. Mitte mingi hinna eest ei läheks sinna esinema.» Tõnis lausub, et karjääri jooksul on talle tulnud erinevaid väljakutseid, aga enda väärtushinnangutega ta vastuollu ei lähe. «Et saada raha ja silm kinni pigistada? Ei, mitte mingi summa eest ei sülita ma enda aadetele,» on Tõnise vastus


Küsisime kommentaari ka Anne Veskilt, Marju Länikult ja Maarja-Liis Ilusalt, kes keeldusid sel teemal vestlemast. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles