Video: Donald Trump rikkus 250 lapse suvesündmuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: YURI GRIPAS/REUTERS/Scanpix

USA president Donald Trump rikkus oma ootamatu «tööpuhkusega» New Jerseys Randolphis laagris oleva 250 lapse kauaoodatud sündmuse.

Lastelaagri Tamarack Day Camp eestvedajate teatel olid nad valmistunud laagris igal aastal peetavaks «värvide sõjaks», mis on põhimõtteliselt tegevus märuli- ja politseifilmist, edastab The Independent.

Selles pidid osalema superkangelasteks kehastunud langevarjurid, kes langevad taevast ja päästavad lapsed grupi  jalgratastel liikunud «kurjategijate» käest.

Laagri koordinaatori Jessica Grannumi teatel on nende laager vähem kui ühe miili (1,6 kilomeetrit) kaugusel paigast, kuhu Trump saabus ja seega jäid nad Föderaalse Lennundusadministratsiooni kehtestatud lennukeelutsooni. Lennukeeld on kehtestatud Bedministeris asuva Trumpi golfiklubi ümber kümne miili (16 kilomeetri) raadiuses. Trump on seal 17 päeva.

Donald Trump Дональд Трамп
Donald Trump Дональд Трамп Foto: Zach Gibson/SIPA/Zach Gibson/SIPA/Scanpix

Laagri esindajate teatel kontakteerusid nad lennundusadministratsiooniga, et langevarjurid saaksid lennukitelt alla hüpata ja nad saidki loa, kuid selle tühistas Trump turvamise eest vastutav Salateenistus.

Grannum lisas, et kolmapäeva hommikul toimus kohtumine, milles osalesid nemad, lennundusadministratsioon, langevarjurite firma Sky Dive Sussex ja Salateenistus, kuid Salateenistuse agentide sõna jäi peale.

Esindajad kirjutasid Twitteris Trumpile isikliku palve, et lapsed kaua oodatud sündmusest ilma ei jääks: «Härra president, palun öelge Salateenistusele, et langevarjurid tohivad New Jerseys Randolphis lennukilt hüpata ja lapsed saaksid huvitava kogemuse».

President Trump ega ka Salateenistus ei vastanud sellele tviidile. Laagris läks siis käiku plaan B, milleks oli, et tuletõrjujad päästavad lapsed «kurjategijate» käest.

Neil tuli kiiresti uued superkangelaste kostüümid teha, kuna algsed olid ikka langevarjurite käes.

Salateenituse esindajad selgitasid, et kui on tegemist presidenti turvalisusega, siis nad erandeid ei tee.

Trumpi visiit lõi segamini veel mitmete New Jersey firmade tegevuse ja eraisikute elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles