Austraallane on külastanud pea 50 riiki, seda lennukiga lendamata

Minna Joor
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ty Dalitz
Ty Dalitz Foto: Vida Press

Austraaliast pärit reisisell, kes on kolme aasta jooksul külastanud ligi 50 riiki, pole põhimõtte pärast ühtegi sihtkohta lennukiga läinud.

Lapsepõlves Outbackist vaadatud reisisaated inspireerisid Ty Dalitzi ka ise, omal käel maailma avastama, vahendab Lonely Planet. 2009. aastal läkski noormees pärast ülikooli lõpetamist Austraalia ringreisile. «Ma ostsin omale haagiselamu ning hakkasin mööda Austraaliat sõitma. Alguses pidi reis kestma kuus kuud, kuid lõpuks tulin tagasi alles kolme aasta pärast. Kui olin oma ringreisiga lõpetanud, olin võlutud sellest vabaduse tundest ning tundsin vajadust minna ka üle mere. Ma polegi kindel, millal otsustasin, et ei kasuta reisimiseks lennukeid, see mõte käis minuga kuidagi loomulikult kaasas. Ma teadsin, et tahan väljakutset ning tõelist seiklust, mitte ainult puhkusereisi,» rääkis Dalitz.

Seiklushimu on viinud mehe 47 riiki, sealhulgas Hiinasse, Mongooliasse, Venemaale, Soome, Prantsusmaale, Hispaaniasse, Türki ja ka Eestisse. Kui Ty Dalitz Londonisse jõudis otsustas ta, et tahaks minna edasi Ameerika Ühendriikidesse ja nii leidis ta purjeka, mille meeskond ta lahkesti teele kaasa võttis.

Kuigi austraallase lennukita reisimisviis on olnud kohati päris vaevarikas, õpetas see mehele tema sõnul palju olulist. «Ma õppisin, et maailmas on lõputult võimalusi neile, kes on piisavalt julged, et astuda välja oma mugavustsoonist, et leida uusi kogemusi,» rääkis reisisell. Dalitz plaanib liikuda edasi sama purjeka meeskonnaga, kellega ta Atlandi ookeani ületas, ning olla tunnistajaks plaanitavale maailmarekordi purustamisele pikamaaujumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles