Allveelaevasõidul kadunud Rootsi ajakirjanik Kim Wall tegi leiutajast lugu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Madsen
Peter Madsen Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Sel neljapäeval, 10. augustil  jäi kadunuks rootslannast vabakutseline ajakirjanik Kim Wall, kes tegi lugu Taani leiutajast Peter Madsenist, minnes tema allveelaevaga seilama.

Madsen pääses enda ehitatud, kuid uppunud allveelaevast eluga, kuid Wall jäi kadunuks, edastab iltasanomat.fi.

Peter Madsen
Peter Madsen Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS/SCANPIX

Taani politsei uurib juhtumit, Madsenit kahtlustatakse Walli tapmises.

46-aastane Madsen ja 30-aastane Wall lahkusid Nautilus allveelaevaga neljapäeval, 10. augustil kella 19.00 paiku kohaliku aja järgi Kopenhaageni sadamast. Kui Wall ei saabunud kokkulepitud kellaajal koju, teatas ta elukaaslane politseile, et naine on kadunud.

New Yorgis ja Pekingis elav Wall on vabakutselise ajakirjanikuna teinud tööd mainekatele väljaannetele nagu New York Times, The Guardian, Time ja Vice.

Wall on lõpetanud Prantsuse Sorbonne’i, London School of Economics ja Colombia ülikooli.

«Meie, tema pere, saime teada šokeeriva uudise, et Kim kadus tööreisil allveelaevaga. Loodame oma südames, et ta leitakse ja ta on hea tervise juures. Kim teeb oma tööd keskendunult, kirglikult ja innukalt. Ta kirjutab sageli ühiskonna probleemidest, popkultuurist ja soolisest võrdsusest,» teatas pere.

Kopenhaageni politsei otsib inimesi, kes võisid neljapäeval rootslannat näha.

Taani meedia teatel algas leiutaja Peter Madseni juhtumi eeluurimine, mees on seni eitanud allveelaeva uppumise ajal naise hätta jätmist.

Madseni sõnul palus ajakirjanik end ühele saarele viia, et ta saaks rahus oma tööd teha.

Peter Madsen
Peter Madsen Foto: BAX LINDHARDT/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles