Iglesiase-Anetile püstitati ausammas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Galetin koos Iglesiase-Elinaga (paremal)
Indrek Galetin koos Iglesiase-Elinaga (paremal) Foto: André Altjõe
Laupäeval püstitati Kolga- Jaani Iglesiase-Aneti ausammas. Kuju pidulik avamine toimus keset küla laupäeval, 18.oktoobril täpselt kell 13.00.

Skulptuuri idee sai alguse Eesti Ekspressis mõni kuu tagasi tehtud tühiste inimeste edetabelist. Esimesele kohale platseerus poplaulja Enrique Iglesiase tüdrukuna tuntust kogunud Anett Arnim.

Tiitel ajas tütarlapse marru. Iglesiase Anett teatas, et Eestis leidub temast tunduvalt tühisemaid persoone ja tõi näiteks Kolga-Jaani rahva.

ETV huumorisaade «Erisaade» haaras tarmuka tütarlapse sõnasabast kinni ning otsustas talle Kolga-Jaani ausamba püstitada. Ka Kolga-Jaani vallavanem Kalevi Kaur oli ettepanekuga päri.

«Erisaatele» annetati üks Viru Keskuse plastmassist mannekeen ja EKA tulevased skulptorid Regina Kuningas, Loore Emilie Raav ja Kadri Allekand täitsid selle betooniga ning toppisid kollast värvi täis tünni.

Kuju näitamine ilmarahvale toimus Kolga-Jaanis laupäeval. Kohal oli ohtralt rahvast, joodi vahuveini, krõbistati küpsiseid ja komme.

«Erisaatest» olid kohal Anatoli Tafitšuk, Erik Moora ja Contra. Näiteks ütles Tafitšuk, et sammas on pühendatud Eestis lokkavale tühisusele ja tölplusele, vahendab Õhtuleht.

Tafitšuk arvab et Aneti sambast saab kindlasti üks Kolga-Jaani turismimagnetitest.

Vallavanem Kalevi Kaur lisas, et tühisus ongi just selline, et oled seotud betooniga maa külge ja kaagutad ühe koha peal.

Erik Moora aga lisas, et kõik soovijad võivad tulevikus ise skulptuuri ka oma maitse järgi ümber kujundada.

Kohalviibinute sõnul on kuju ainsaks miinuseks tõik, et erkroosal kipsist kaunitaril pole juukseid peas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles