Õudusunenägu! Hennatätoveering armistas 7 aastase tüdruku käe

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madison Gulliver
Madison Gulliver Foto: SCANPIX

7-aastane Inglise tüdruk on saanud püsivad armid, Hurgadas puhkuse ajal tehtud mustast henna tätoveeringust.

Madison Gulliver / Scanpix
Madison Gulliver / Scanpix Foto: SCANPIX
Madison Gulliver / Scanpix
Madison Gulliver / Scanpix Foto: SCANPIX


Madison Gulliver sai tätoveeringu hotelli juurest. Pärast Ühendkuningriiki naasmist kurtis ta, et see oli sügelema hakanud. Seejärel tekkisid valulised villid, mis tuli ära lõigata. Nüüd on Madisoni parem käsi terveks eluks armidega.

 

Madison Gulliver / Scanpix
Madison Gulliver / Scanpix Foto: SCANPIX

Täspsustuseks siinkohal henna tätoveeringu austajatele:
Musta värvi henna tätoveeringud võivad sisaldada kõrgel tasemel parafenüleendiamiini (PPD), toksilist kemikaali. Kuigi PPD on paljudes toodetes, näiteks päikesekaitsekreemides ja juukseväris, kasutatakse seda tavaliselt väga väikestes kogustes. PPD lisamine hennasse peetakse suureks probleemiks. Kuna see allergiline kemikaal põhjustab sageli lastel nahaärritusi.

Royal Maili Wight'i saare juhataja Martin ütles: «See konkreetne juhtum oli eluohtlik.»
«Me ei teadnud täielikult ohtudest ja arvan, et hotell peaks inimesi sellise ohu eest  reklaambrošüürides hoiatama.»
Kohe pärast koju naasmist 25. juulil hakkas Madisoni tätoveering «mullitama».
 

madison Gulliver / Scanpix
madison Gulliver / Scanpix Foto: SCANPIX

«Me märkasime, et üles paistetanud tätoveeringu peal oli väike plekk, kuid me ei näinud punetust,» ütles ta. «Järgmisel hommikul hakkas kogu tätoveering sügelema ja tekkisid villid. Hakkasime internetis musta henna tätoveeringute kohta uurima ja avastasime mitmeid murettekitavaid asju.»

Pärast viit külastust St Mary Hospital´i haiglasse, kus neile anti erinevaid kreeme ja salve, viidi tüdruk lõpuks põletuste spetsialistile Salisbury District Hospitali haiglasse.
«Iga kord, kui me läksime arsti juurde, proovisid nad erinevaid kreeme, kuid naha olukord halevnes.» Arstid viisid läbi Madisoni käte villide vedeliku testi ja olid šokeeritud tulemusest, mis näitas kõrget PH-taset - mis tähendab keemilist põletust.
«Haigla otsustas  nahka ravida, eemaldades mullid, nii et nad saaksid ligipääsu põletatud nahale altpoolt,» jätkas Martin.
 

Madison Gulliver / Scanpix
Madison Gulliver / Scanpix Foto: SCANPIX

Nüüd soovib pere hoiatada kõiki musta hennatätoveeringu ohu eest.
«Me ei soovi hüvitist, peamine asi on hoolitseda Madisoni eest ja vähendada armistumist, sest me ei taha, et ta kogu oma elus areneks.»
Hurghada hotell vabandas ja ütles, et enam ei paku tätoveerimisteenust.

Perekonnale saadetud e-kirjas ütles Fortress Arabesque Resort, Spa & Villas, et Heike Moursy Fort Aravesque Resort, Spa & Villas juht ütles:
«Vabaajakeskuse omaniku nimel vabandame uuesti, mis teie tütrega juhtus. Me ei soovi enam selliseid jubedaid reaktsioone kellelegi tulevikus.«Seetõttu oleme rääkinud ilukeskuse omanikuga, et peatada henna tätoveeringu pakkumine.» vahenab Metro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles