Kadunud ajakirjaniku Kim Walli pere: loodame, et Kim on elus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Wall
Kim Wall Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Möödunud neljapäeval, 10. augustil jäi alleveelaevasõidul kadunuks rootslannast vabakutseline ajakirjanik Kim Wall, keda ei ole seni leitud elava ega surnuna.

Taani politsei arreteeris 30-aastase Walli kadumisega seoses taanlasest leiutaja, 46-aastase Peter Madseni, kelle allveelaeva Nautilus pardal ajakirjanik oli, edastab mtv.fi.

Kim Wall ja Peter Madsen miniallveelaeval
Kim Wall ja Peter Madsen miniallveelaeval Foto: PETER THOMPSON/AFP/Scanpix

Walli pere pöördus oma kirjas avalikkuse poole ja nad paluvad isikutel, kellel Kimi kohta andmeid on, neist politseile teada anda ning nad ei ole kaotanud lootust, et Kim jõuab elusana koju tagasi.

Kim Walli pereliikmete Ingrid, Joachim ja Tom Walli kirja avalikustas esimesena Taani telekanal TV2.

«Meie, Kim Walli vanemad ja vend, oleme kogenud kohutavaid päevi. Mitte keegi, kes ei ole sama kogenud, ei saa meie läbielamisest aru,» seisab kirjas.

Pere teatel reisis Kim oma töö tõttu palju ja sattus vahel ka ohuolukordadesse.

«Ta on olnud maailma ohtlikes paikades, kuid see, et ta kaob Kopenhaageni külje all, on täiesti mõistetamatu. Tundub, et ta sattus eluohtlikku olukorda,» nentis pere.

Taani politsei otsib allveelaevasõidul kadunud rootslannast ajakirjanikku Kim Walli nii Taani kui Rootsi vetest. Tõenäoliselt viimane foto Wallist
Taani politsei otsib allveelaevasõidul kadunud rootslannast ajakirjanikku Kim Walli nii Taani kui Rootsi vetest. Tõenäoliselt viimane foto Wallist Foto: ANDERS VALDSTED/AFP/Scanpix

Wallide pere sõnul nad loodavad, et politsei lahendab Kimi kadumisjuhtumi ja Kim jõuab nende juurde elusana tagasi, kuigi ta elusana leidmise tõenäosus kahaneb iga päevaga.

Leiutaja Peter Madseni allveelaev, millega Kim Wall 10. augustil seilama läks, uppus reedel, 11. augustil ning Taani politsei lasi Sundi väinas uppunud aluse tuua pinnale 12. augustil.

Politsei arvas, et leiab allveelaevast naise surnukeha, kuid ei leidnud.

Leiutaja Peter Madseni miniallveelaev
Leiutaja Peter Madseni miniallveelaev Foto: JENS NOERGAARD LARSEN/AFP/Scanpix

Tehnilised uuringud näitasid, et Madsen uputas oma allveelaeva tahtlikult ja selle tõttu oletatakse, et leiutaja võis ajakirjaniku tappa. Aluse uputamisega üritas ta tapmise jälgi peita.

Madseni sõnul viis ta Walli pärast Sundi väinas seilamist Refshaleøeni saarele, kuhu naine temast elusana maha jäi. Taanlane on seni eitanud rootslanna tapmist.

Taani Refshaleøeni saar
Taani Refshaleøeni saar Foto: wikipedia.org.

Kopenhaageni politsei teatel on Kim Wall kadunud juba ühe nädala ning tema leidmine elusana on vähetõenäoline, kuid otsingud jätkuvad nii merel kui maal. 

Taani politsei otsib allveelaevasõidul kadunud rootslannast ajakirjanikku Kim Walli nii Taani kui Rootsi vetest
Taani politsei otsib allveelaevasõidul kadunud rootslannast ajakirjanikku Kim Walli nii Taani kui Rootsi vetest Foto: ANDERS VALDSTED/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles