«Troonide mängu» fännid: kas Jon Snow mõõk ärkas ellu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen «Troonide mängu» seitsmenda hooaja kuunedast osast. Esiplaanil Jon Snow (Kit Harington)
Stseen «Troonide mängu» seitsmenda hooaja kuunedast osast. Esiplaanil Jon Snow (Kit Harington) Foto: wikiofthethrones.com

Eilses «Troonide mängu» osas, mis oli seitsmenda hooaja kuues osa, oli näha, kuidas Põhja kuningas Jon Snow tõmbab end järvest mõõga abil välja, olles pooleldi surnud.

The Suni teatel näitas kaamera Snow mõõka üsna lähedalt ning tervasilmsed vaatajad märkasid mõõga juures kummalisust.

Jon Snow (Kit Harington)
Jon Snow (Kit Harington) Foto: wikiofthethrones.com

Kui Snow koos valgete kõndijatega järve kukkus ja ta mõõk jääle jäi, olid valget hunti kujutava käepidemelooma silmad kinni, kuid kui ta järvest välja ronis, läksid silmad järsku lahti.

Oletatakse, et see oli vihje Snow ellujäämisele.

Jon Snow mõõk / Twitter.com
Jon Snow mõõk / Twitter.com Foto: twitter.com

Jon Snow päästab vaenlaste käest ta onu Benjen, kes saabub mustal ratsul, mille ta annab Snowle, kes minema ratsutab. Benjen tõi ennast ohvriks, et päästa Snow elu.

Hiljem on näha stseeni, milles Snow taastub ja tema kõrval on Daenerys Targaryen, kes aitas tal oma lohede abil valgete kõndijate käest pääseda, kaotades ühe oma lohe Viserioni. Öö kuningas tõmbab lohe järvest välja ja temast saab jäälohe.

Pärast eilset «Troonide mängu» osa käivitus Twitteris diskussioon, kas režissöör peitis Jon Snow mõõga pidemesse vihje, äratades mõõga ellu.

«Kas eilses «Troonide mängus» ärkas Jon Snow mõõk ellu?» oli üks tviit.

Teine kommenteerija Shaleh Shady teatas, et kas talle tundus või tõesti olid Jon Snow mõõga valgel hundil silmad järsku lahti.

Sarnaste tähelepanekutega tviite oli veel kümneid.

On teada, et see mõõk, mis kannab nime Longclaw, kuulus Ser Jorahi isale Jeor Mormontile.

«Pean seda osa vist uuesti vaatama, et saada aru, mida rääkisid Jon Snow ja Jorah Mormont omavahel. Selles on mõõga kohta tähtis vihje,» kirjutas veel üks «Troonide mängu» fänn. 

Stseen «Troonide mängu» seitsmenda hooaja kuunedast osast. Esiplaanil Jon Snow (Kit Harington)
Stseen «Troonide mängu» seitsmenda hooaja kuunedast osast. Esiplaanil Jon Snow (Kit Harington) Foto: wikiofthethrones.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles