Kas kirjanik George R.R. Martin vaatab «Troonide mängu»?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George R.R. Martin
George R.R. Martin Foto: Alexei Danichev/Sputnik/Scanpix

Ulme- ja fantaasiakirjanik George R.R. Martin saabus hiljuti koju USAsse tagasi Mehhikost ja Venemaalt ning nägi oma üllatuseks meedias lugusid pealkirjaga «Kirjanik George R.R. Martin ei vaata menusarja «Troonide mäng» ja ta üritas selgust saada, miks ja kuidas selline uudis liikvele läks.

«Troonide mäng» põhineb Martini raamatuseerial «Jää ja tule laul», mille inspiratsiooniks on Inglise ajaloost tuntud Rooside sõda ning 19. sajandi briti kirjaniku Walter Scotti ajalooline Romaan «Ivanhoe», mille tegevus toimub 12. sajandil, edastab Time Magazine.

George R.R. Martin
George R.R. Martin Foto: Alexander Demianchuk/Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Martin teatas meediaväljaannetele, et ta andis «Troonide mängu» teemal intervjuusid, kuid ta sõnu on valesti tõlgendatud.

«Olin välismaal ja mul ei olnud seal aega televiisorit vaadata. Ma ei ole veel näinud «Troonide mängu» seitsmenda hooaja osi, mis on eetris olnud. Loomulikult ma vaatan seda seriaali, tahan näha, kuidas režissöör ja näitlejad minu loodut edasi annavad,» teatas kirjanik.

Kaader «Troonide mängust». Esiplaanil Jon Snow
Kaader «Troonide mängust». Esiplaanil Jon Snow Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Emilia Clarke Daenerys Targaryenina
Emilia Clarke Daenerys Targaryenina Foto: CAP/PLF/Supplied by Capital Pictures/Scanpix
«Troonide mäng». Lena Headey Cersei Lannisteri rollis
«Troonide mäng». Lena Headey Cersei Lannisteri rollis Foto: Uncredited/AP/Scanpix

Martin peab blogi, millesse ta postitab «Troonide mängu» reklaamvideoid, näitlejatega tehtud intervjuusid, selle seriaali hooaaeja alguste esilinastusi kinodes ja sarjale antud auhindu.

«Troonide mängu» tegevus ulatub nüüdseks kaugemale ta viiest valmisolevast «Jää ja tule laulu» romaanist. Kirjanikul on käsil kuues osa, mille pealkiri on «Winds of Winter», kuid selle sisu ta veel ei paljasta.

«Troonide mängu» seitsmenda hooaja finaalosa, mis on 80 minutit pikk, on eetris järgmisel esmaspäeval, 28. augustil. 

George R.R. Martin
George R.R. Martin Foto: Alexander Demianchuk/Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles