Emmanuel Macron on presidendina kulutanud meigile 26 000 eurot

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: Vadim Ghirda/AP/Scanpix

Prantsuse meedia teatel on president Emmanuel Macron, kes sai võimule 14. mail, esimesel kolmel ametikuul kulutanud meigile 26 000 eurot.

Väljaande Le Point teatel ei ole Macron just populaarne president ning nüüdne teade ta meigiarvete kohta võib ta populaarsust vähendada.

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP/Scanpix

Prantsuse ajakirjanike kätte jõudsid Macroni meikari, keda tuntakse kui Natacha M, poolt väljastatud arved Macronile, millest üks oli 10 000 eurot ja teine 16 000 eurot.

Élysée palee asus president Macroni kaitsele: «Kuna president vajas meiki, siis palkasime selleks spetsialisti ning kulutused meigile ei olnud suured».

Ajakirjanike teatel kasutas Macron sama meikari teenuseid ka valimiskampaania ajal.

Samas ei ole teada kui palju on Macron maksnud oma juuksurile ja habemeajajale.

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP/Scanpix

Prantsuse meedia teatel maksis eelmine president François Hollande ta meeskonda kuulunud meikarile ametlikult umbes 6000 eurot kuus, kuid see summa on maksudest tingituna tegelikult väiksem.

Nüüd meediani jõudnud dokumentide järgi  sai Hollande’i meikar kvartalis umbes 30 000 eurot.

François Hollande
François Hollande Foto: Renaud Joubert/imago/PanoramiC/Scanpix

Vanity Fairi andmetel maksis president  Nicolas Sarkozy oma meikarile umbes 8000 eurot ühes kuus.

Nicolas Sarkozy/ mauro scrobogna/lapresse/Scanpix
Nicolas Sarkozy/ mauro scrobogna/lapresse/Scanpix Foto: mauro scrobogna/lapresse

Kõik need summad kahvatuvad Hollande'i poolt oma isiklikule habemeajajale makstud 99 000 euro ees, kuid ei ole teada mitme habemeajamise eest ta sellise summa sai. Prantsuse meedias ja sotsiaalmeedias kritiseeriti, et tegemist on «juuksusrisalongi sotsialismiga».

François Hollande
François Hollande Foto: GUILLAUME COLLET/SIPA/GUILLAUME COLLET/SIPA/Scanpix

See paljastus kahjustas Hollande'i mainet, kuna ta oli alati rõhutanud oma vasakpoolsust. Ta lubas presidendiametisse astudes, et ei ole nii konservatiivne ja rahvast eemaldunud nagu oli ta eelkäija Nicholas Sarkozy ja tema naine Carla Bruni.

Nicholas Sarkozy ja ta naine Carla Bruni/ AFP Photo/Paul J. Richards / PAUL J. RICHARDS/AFP/Scanpix
Nicholas Sarkozy ja ta naine Carla Bruni/ AFP Photo/Paul J. Richards / PAUL J. RICHARDS/AFP/Scanpix Foto: PAUL J. RICHARDS/AFP

Hollande palkas juuksuri ja habemeajaja Olivier Benhamou 2012. aastal ja see mees töötas ta heaks viis aastat, mil ta võimul oli.

Väidetavalt sai Benhamou lisaks suurele palgale veel mitmeid soodustusi, mis tegelikult on ette nähtud vaid presidendi pereliikmetele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles