Kihnu ja Manija memmed pandi näitusele

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu muuseumis avatakse Norra fotograafi Anne Helene Gjelstadi näitus Kihnu ja Manija eakate naiste portreedest.
Kihnu muuseumis avatakse Norra fotograafi Anne Helene Gjelstadi näitus Kihnu ja Manija eakate naiste portreedest. Foto: Repro

Pühapäeval, 24. aprillil avatakse Kihnu muuseumis Anne Helene Gjelstadi fotonäitus “Suur süda, tugevad käed”, kus on piltidel Kihnu ja Manija eakate naiste portreed.

Kihnu muuseumi juhataja Maie Aav teatas, et Norra fotograaf Anne Helene Gjelstad on jäädvustanud viimasel kolmel aastal Kihnu ja Manija auväärsesse ikka jõudnud naiste elu ja rikkalikku kultuuripärandit, mille kandjaks nad on. Traditsioone au sees hoides kannavad nad vanade kommete kohaselt endiselt rahvarõivaid ja annavad järeltulevatele põlvedele edasi oma käsitööoskusi.

1956. aastal Oslos sündinud Gjelstadi kirg on pildistada inimesi, teha portreid, moe- ja dokumentaalfotosid. Ta jäädvustab ka elustiili, ilukunsti, maastikke ja eraprojekte.

Portreedega on Norra piltnik pälvinud tunnustuse Norra fotograafide liidu iga-aastastel rahvuslikel konkurssidel. Möödunud aastal võitis ta kuldse auhinna võistlusel “Gullsnitt 2010”, kus osales Kihnu ja Manija naistest tehtud kuue fotoga.

Näitus jääb Kihnu muuseumis avatuks septembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles