Jeremy Clarkson jättis pärast 43 aastat suitsetamise maha: olen kahe päevaga mõrvanud kolm inimest! (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson Foto: AFP / Scanpix

Autosaatejuht Jeremy Clarkson sattus suvel raske kopsupõletikuga haiglasse, mis sundis teda suitsetamist maha jätma.

Clarkson on olnud paadunud suitsetaja 43 aastat ja pärast loobumist on temaga toimunud mitmed muutused, kirjutab mees Sunday Timesi kolumnis.

«Puhkusel olles jäin kopsupõletikku ja kõik inimesed ütlesid mulle, et pean suitsetamise otsekohe maha jätma. Tol hetkel polnud mul veremürgituse tõttu muud valikut ja lisaks ei suutnud ma haigusest tekkinud kangestuse tõttu välgumihklit süüdata,» seletas Clarkson.

«Võin nüüd edastada paar tarkusetera. Sa võiksid kolida Austraaliasse, kus on suitsetamine peaaegu võimatu. Kuid see tähendaks, et peaksid elama Austraalias, mis oleks veidi masendav. Nii et jää kodumaale ja käi palju kinos. Või kaubanduskeskustes. Ja mine varakult magama.»

«Teine nõuane on Nicorette'i 4mg «originaalmaitsega» näts. 19-naelase pakihinnaga on see kallim kui puhta kulla suitsetamine ja see ajab sind mõnikord luksuma, kuid see annab nikotiini ja see aitab sul joonel püsida.»

Clarkson ütles, et suitsetamise mahajätmise tõttu on ta «viimase kahe päeva jooksul mõrvanud kolm inimest, kellest üks oli Uberi juht, kes ei loe».

«Lisaks närin suurema osa ajast nätsu, mis tähendab, et ma ei saa süüa ja selle tulemusel olen kaalust alla võtnud kuus kilo. See on päris fakt,» seletas ta.

Clarkson rõhutas ka, et loobumine oli raske, sest ta «eiras meditsiiniteadust», kuna tema viimatised analüüsid ei näidanud mingeid halbu mõjusid, ehkki ta on oma elu jooksul ära suitsetanud hinnanguliselt 630 000 sigaretti.

57-aastane Clarkson pidi hiljuti läbima arstliku kontrolli, et tõestada oma võimekust taas tööle asuda. Tema sõnul pole eluaegne suitsetamine talle mingeid terviseprobleeme tekitanud.

«Pidin kopsud ühte torusse tühjendama ja siis veelgi tühjendama. Ja siis jätkama väljahingamist, kuni juuksed hakkasid koljusse imenduma. Siis pidin jooksma trepist üles, mispeale mu arst tundis õudu. Mul on 96 protsenti kopsumahust, mida võiks oodata minuealiselt! Ja ma suutsin välja hingata kõvemini ja pikemalt kui mittesuitsetav 40-aastane. Pealegi, kui olin trepist üles jooksnud, oli mu veres rohkem hapnikku kui toolil istudes. Mis peaks olema võimatu! Tuleb välja, et kolmveerand miljoni sigareti suitsetamine pole mulle mingilgi määral kahju teinud. Olen sõna otseses mõttes eiranud arstiteadust,» jutustas Clarkson.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles